Projekt vyhlašuje Nadace dřevo pro život už po jedenácté. „Dřevěné stavby jsou rozděleny do šesti nových kategorií, v nichž se ale jako obvykle volí ta nejlepší dřevěná hřiště, rozhledny, rodinné domy a interiéry. Aby bylo hlasování pohodlné i na mobilních telefonech, v každé kategorii se letos zasílá pouze jeden hlas. Vyplatí se jej přitom poslat ve všech šesti kategoriích, protože se tím hlasující automaticky zařadí do soutěže o třídenní romantickou dovolenou ve srubu. Ten se nachází v podhůří Orlických hor v areálu Akademie Libchavy,“ upozornil na lákavou odměnu Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život.

Se zesnulým kolegou se řidiči autobusů ve Znojmě rozloučili autobusovou jízdou s jeho fotografií za sklem a nápisem Sbohem Tondo.
Dojemné sbohem ve Znojmě: zesnulého kolegu Tondu uctila kolona autobusů

Díla hodnotí i odborná porota. Je složená z dvanácti odborníků z oblasti dřevěných konstrukcí, staveb, architektury a interiérového designu. „Dřevěné stavby v naší anketě lákají každoročně pozornost tisíců hlasujících. Dle mého názoru i proto, že jsou úžasným propojením krásy a užitečnosti dřeva. Přihlášené stavby nám tak ukazují inspirativní cestu k trvale udržitelnému rozvoji, na kterou se může vydat každý z nás,“ vyzdvihl Polák.

Hlasování potrvá do 24. března na webu www.drevenastavbaroku.cz/hlasovani.