Nejstarší a nejznámější noční klub v Brně nacházející se na nároží Kounicovy a Slovákovy ulice vznikl v roce 1994. Tehdy jej založil podnikatel František Divoký.

Zájemci tam mohli přijít naposledy loni. „Oficiálně pak skončil provoz Moulin Rouge Brno letos 1. února," řekla bývalá barmanka, která si nepřála uvést své jméno.

Účastníci taneční soutěže Stardance se přišli ukázat na ledě Olympijského festivalu v Brně.
Soukalová či Baďurová: hvězdy Stardance tančily na ledě Olympijského festivalu

Tento text vydává Deník v souvislosti s vysíláním seriálu České televize Devadesátky. Je součástí série článků, které vydáváme vždy v neděli odpoledne. Na regionálních webech Deníku se můžete těšit na souhrn nejvýznamnějších kauz devadesátých let v regionech, rozhovory s vyšetřovateli i investigativními novináři, ale také herci či tvůrci seriálu.

V časech největší slávy nabízelo v podniku své služby příchozím až třicet dívek. V objektu s růžovou fasádou a světélkujícím červeným mlýnem pak mohli společně využít některý z jednadvaceti pokojů či jedno ze dvou luxusních apartmá s vířivkou.

V době před uzavřením podniku stála čtvrthodina s dívkou v soukromí patnáct set korun, půlhodina dva a půl tisíce, rovná hodina tři a půl tisíce. Ceny za panáka tvrdého alkoholu se pohybovaly ve stovkách korun.

Slavný noční klub Moulin Rouge je připravený k demolici.
Konec další ikony brněnských devadesátek: začali demolovat Moulin Rouge

Poslední zhruba desetiletí se pro Moulin Rouge neslo už spíš v duchu vzpomínání na dřívější bohaté roky. K proměně do značné míry přispěl trend přechodu dívek poskytujících erotické služby na soukromé priváty. Největší výdělky měl v posledních letech podnik vždy v době konání závodů motocyklového mistrovství světa. V Brně se naposledy odjely v předloňském roce.

Stanislav a Vlasta Bělíkovi
Ženu si vyhlédl, když vedla krávu na pastvu: nejstarší pár žije v Doubravníku

Na místě rohové a sousedního objektu vyroste do roku 2024 zcela nová budova s šestatřiceti byty. „Rezidence Slovákova XII bude devítipatrový bytový dům v moderním stylu," uvedl člen představenstva Winning Group Ondřej Blaho.