Obyvatelé Rousínova si s dětmi na zchátralé hřiště v malém parku u místního koupaliště moc hrát nechodili. To se změnilo v létě loňského roku. „Hřiště potřebovalo opravu. Bylo v zanedbaném stavu. Teď je hojně navštěvované a oblíbené,“ chválí vylepšený koutek z akátového dřeva Petra Nohelová z odboru výstavby a životního prostředí rousínovské radnice.

Teď můžou Rousínovští svému hřišti se stromovým domečkem dát hlas v anketě Dřevěná stavba roku 2018, kterou pořádá Nadace dřevo pro život.

Víno. Ilustrační foto.
Turistický tahák? Jižní Morava válcuje ostatní kraje. Díky vínu i Asiatům

Do osmi kategorií ankety je přihlášených pětadevadesát dřevěných staveb. Jednu z nich můžou lidé obdivovat v Lazinově. Je to dům nazvaný Černé na bílém.

Dva kvádry zastřešené sedlovou střechou, kde se střídá bílá fasáda s modřínovými obklady zaujme na první pohled. „Je to pěkný dům, ale hodil by se víc na samotu. Ale takových tu stojí víc,“ konstatoval starosta obce Pavel Novotný.

V anketě Dřevěná stavba roku 2018 můžou lidé poslat hlas i dětskému hřišti v Rousínově     Zdroj: archiv města RousínovZdroj: Deník / Štégnerová Jana