Nedaleko křižovatky na Býkovice stojí v Černé Hoře už několik let nové bytové domy. „Dlouhodobě jsme chtěli tamním lidem ulehčit příchod k domům tím, že postavíme na daném místě chodník. Peníze jsme na něj však dokázali vyčlenit až v rozpočtu na letošní rok. Jeho stavba je důležitá především proto, že tam žije hodně mladých rodin s dětmi, takže jejich pohyb po venku bude díky chodníku mnohem bezpečnější," vysvětlil černohorský starosta Ondřej Měšťan.

Chodník bude stát asi jeden milion korun. „Zatím nedokážu říct, kdy jej vybraná firma začne stavět, ale budeme rádi, když se jej podaří dokončit do začátku příštího školního roku," řekl Měšťan.

Zato o termínu rekonstrukce kotelny v mateřské školce už mají v Černé Hoře jasno. „Musíme to zvládnout přes letní prázdniny. Jiná možnost se kvůli stálému provozu zařízení ani nenabízela. Mimo jiné i kvůli chodu kuchyně," objasnil situaci starosta.

Kolik bude oprava kotelny přesně stát, to bude jasné po výběru firmy. „I v tomto případě počítáme s částkou, která přesáhne jeden milion korun. Ale každopádně se jedná o investici, kterou nemůžeme odkládat," poznamenal Měšťan.

Stávající vytápění budovy mateřské školy je podle něj neudržitelné. „Rozhodli jsme se pro skutečně kompletní rekonstrukci, která bude obnášet napojení ke komínu nebo obnovení přívodu vody a elektrické energie. Ze současných čtyř kotlů už fungují pouze dva. Náhradní díly se už bohužel dnes nedají sehnat, takže je nemůžeme ani zkusit opravit," dodal černohorský starosta.