„Jedná se o jedinečnou událost pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří se chtějí pobavit. Pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou,“ řekl Rovnosti za pořadatele festivalu Christophe Delattre.

Lesní bar u Švýcárny v areálu Staré Hutě u Adamova.
U Adamova otevřou lesní bar s kamny. Poskytne úkryt a přístřeší před zimou

S akcí cestuje napříč republikou. V Blansku začíná v pátek od dvou odpoledne. O víkendu pak vždy v deset hodin dopoledne. Vstupné je šedesát korun. Děti do šesti let mají vstup zdarma.

V kulinářské přehlídce vystoupí například šéfkuchař Marek Váňa, který bude vařit jídla podle zajímavých receptů. Příchozí ochutnají třeba kuřecí a lososí maso v čokoládě, nebo dýňovou polévku s bílou čokoládou. Děti si připraví sladké dezerty,“ upřesnil Delattre.

Ilustrační foto.
Na blanenském zámku vystavují skleněné exponáty díla Planetami Malého prince

Dodal, že příchozí se mohou zapojit také do hry o poklad.

Čokoládový festival v regionu už zakotvil například na zámku ve Valticích na Břeclavsku. Do areálu před třemi týdny zamířilo několik tisíc lidí. Jedním z návštěvníků byl Roman Příborský z Ladné. „Vyzkoušel jsem několik druhů belgických pralinek, makronku s bílou čokoládou a brusinkami, nejvíce mi chutnalo ovoce v čokoládě,“ pochlubil se muž. 

PROMÍTÁNÍ NA RADNICI. Ve Svitávce vybudovali místní kino v budově, kde sídlila radnice. První promítání se konala v šedesátých letech. Kino místní zavřeli na začátku devadesátých let. Později byla budova prodána a v současnosti je v ní obchod s potravinam
Zbyly jen vzpomínky. Řada kin na Blanensku nepřežila