Ne vždy se přitom daří prodejcům vyhovět. Zájemci si například musí počkat na štiky, nabídka je omezená aktuálními výsledky výlovu. Zatímco například za kapra zaplatí zhruba devadesát korun za kilo, na místě mohou nechat rybu zabít a odkrvit. Za příplatek si pak u zvláštního stánku nechávají zakoupené ryby odborně vykuchat, aby si doma šetřili práci.
Vůně čerstvých ryb se přitom mísí s vůní těch smažených. Oproti loňsku získali prostor i další prodejci, i když i tentokrát návštěvníci oželí obvyklý doprovodný jarmark. Na hladovějící čeká třeba upravené maso z okounů, kaprů, ale i sumců. Najdou také něco k pití.

Místní rybáři ale tráví den především tvrdou dřinou. Samotnému výlovu předcházela dlouhodobá příprava, která nyní konečně vrcholí. „Se zájmem lidí jsem tentokrát spokojený. Přes den jich dorazilo dost, teď v podvečer už to je samozřejmě slabší, ale stále prodáváme. Letos jim nabízíme také něco k občerstvení, což je změna oproti loňsku, kdy byla přísnější protiepidemická opatření,“ vysvětluje za rybáře Josef Kocman.
Do výlovu se osobně zapojuje. „Máme tady spoustu práce, přes den se nezastavím. Na nic dalšího teď nemám čas,“ vysvětluje Kocman, který s dalšími rybáři může pokračovat ve zdánlivě nekonečném úsilí až do večerních hodin.

Na akci se přitom podílí desítky lidí. Zatímco v sobotu končí prodej už v pět hodin odpoledne, další příležitost mají zájemci také tuto neděli. Čerstvé ryby si zakoupí od půl osmé ráno, a pokračovat mohou až do šestnácti hodin. I nadále mohou počítat s možností občerstvit se nebo chvíli posedět na připravených lavicí za dodržení rozestupů a všech platných opatření.