Sympaťák z Manchesteru James Harries žije už léta v Česku, kromě skládání hudby k oblíbeným českým filmům koncertuje po celém světě a pochvalných recenzí se dočkal i v časopise Rolling Stone. „Sledoval jsem film Bobule a strašně se mi líbila hudba. V titulcích jsem zjistil, kdo ji složil, a pak mu drze zavolal. Bylo to zrovna v době, kdy jsem chystal koncert pro dětský domov, a James souhlasil, že zahraje," vysvětluje začátek spolupráce pořadatel koncertu Tomáš Mokrý.

Harries přijel poprvé vloni, koncert se vydařil, účast byla výborná, atmosféra strhující. Vstupné na koncert v Boskovicích je sto dvacet korun v předprodeji v informačních kancelářích v Blansku a v Boskovicích. Na místě zaplatí lidé za vstupenku sto padesát korun. „Dary od partnerů putují přímo na účet dětského domova. Ne přes zprostředkovatele. Ze vstupenek jde na domov minimálně padesát procent, zaplatí se jen nejnutnější náklady, aby se koncert vůbec mohl uskutečnit," upřesnil Mokrý.

Náklady na koncert se pořadatelům ještě snížily. Podařilo se totiž zapojit další lidi, kteří chtějí také nezištně pomoci. Vybrané peníze pak jdou na konto Dětského domova v Boskovicích s tím, že pořadatelé mají právo upřesnit cíl. „Rád bych podpořil ty, kteří opouští dětský domov a musí se vyrovnat se vším sami. Na rozdíl od nás nemají v zádech žádné rodinné zázemí," uvažuje Mokrý.

Vize je získat za několik let peníze na pronájem startovacího bytu, který by mohli ti, co opouští dětský domov, nějakou dobu využívat. „Ale to je běh na dlouhou trať. Začínáme Koncertem pro dětský domov Boskovice," pousmál se promotér Mokrý.