Rekonstrukce malé zasedací místnosti v prvním patře staré radnice bude hotová v říjnu tohoto roku. „Součástí rekonstrukce je kromě výmalby stěn, opravy podlahy a dveří a dodání nového nábytku i obnova historické malby na stropě místnosti," přiblížil tajemník boskovického městského úřadu David Škvařil.

Na svém posledním jednání už radní města schválili dodavatele nového nábytku do zasedací místnosti. „Do těchto prostor vyrobí velký oválný stůl na míru pro dvacet osob a také skříně. Toto nábytkové vybavení bude stát něco přes dvě stě dva tisíc korun," řekl Škvařil.

Strop místnosti je podle místostarostky Boskovic Jaromíry Vítkové už v tuto chvíli připravený na obnovu původní výmalby, kterou postupně překryly novější nátěry. „Do poloviny září bude obnova výmalby hotová. Jedná se o výzdobu stropu, která pochází z let 1850 až 1900," řekla Vítková s tím, že jeden týden v září boskovičtí úředníci malou zasedací místnost ukáží všem zájemcům. „Zpřístupnit ji chceme k příležitosti Dnů evropského dědictví. Ty se uskuteční od sedmého do patnáctého září," dodala místostarostka­.