První rozhovory o složení nové radniční koalice začaly ještě v sobotu večer hned po sečtení hlasů. Vítězná strana chce jednat se všemi subjekty v zastupitelstvu kromě komunistů. „Možností je víc. Chceme někoho, s kým najdeme společnou řeč jak programovou, tak lidskou,“ uvedl lídr boskovické ODS Dohnálek.

V neděli odpoledne neskrýval optimismus. Dojednání nové radniční koalice podle něj nebude trvat dlouho. „Předpokládám, že v řádu několika málo dnů budeme mít jasno,“ nastínil.

Dosavadní blanenský starosta Ivo Polák hlasoval v budově Základní školy Erbenova.
Povolební změny? Spíš vše při starém. Poláka vystřídá v křesle starosty Crha

Možné koalice v Boskovicích
Favorit:
ODS + ANO + Sportovci + VPB s TOP 09, pravděpodobnost 65 procent.
Další možnosti:
ODS + ČSSD + Sportovci + VPB s TOP 09, 15 procent
ODS + ANO + ČSSD, 10 procent
ODS + ČSSD + KDU-ČSL + Boskováci, 10 procent

Možností, jak nové vedení města může vypadat, je několik. Jisté je jen to, že nevznikne stejná koalice jako před čtyřmi lety. Kromě hnutí ANO všichni oslabili. Sociální demokracie zchudla z osmi na čtyři mandáty. „Na druhou stranu jsou výsledky hodně vyrovnané. Bude záležet na vyjednávání,“ prohlásila sociálnědemokratická starostka Hana Nedomová.

ODS zřejmě může počítat s podporou Sportovců a Volby pro město, se kterými už kdysi spolupracovala. Koalici si vyzkoušela i s lidovci. „Pozitivní je, že volební programy několika stran jsou v mnohých oblastech podobné. Bude snazší najít shodu,“ uvedla lídryně lidovců Dagmar Hamalová.

Ilustrační foto.
Auto skončilo ve vodě. Ženu v šoku a dalšího zraněného odvezli do nemocnice