Na pódiu vedle stadionu právě začíná další kolo jedné ze soutěžních disciplín. „Jste připravení? Porota? Ok, jedem," hřímá do mikrofonu mladý spíkr ve slunečních brýlích. Summer dance cup je v plném proudu.

Největší mezinárodní taneční soutěž na Blanensku se v sobotu konala už potřetí. První dva ročníky hostila kunštátská sportovní hala, ale ta už byla na tuto akci malá.

Aby ne, když na parketu tančilo zhruba patnác set tanečníků z celé republiky a také ze Slovenska. „Chtěli jsme vyzkoušet něco jiného, proto jsme se přesunuli na zimní stadion v Boskovicích. Ale místo jsme změnili hlavně kvůli velké účasti soutěžících a bezpečnosti diváků," uvedla organizátorka akce Michaela Bartošová.

Na Summer dance cupu se soutěžilo v kategoriích street dance, show dance, aerobic nebo disco dance. Publikum vidělo i mažoretky a plesové tanečníky. Profesionály i hobby tanečníky.

Hned dvě zlaté medaile si domů odnášela čtyřletá Kamila Filoušová z boskovické mateřské školy v ulici Bílkova. Navštěvuje taneční kroužek Srdíčko. „Premiéra na soutěži a hned dvě medaile. Musíme to jít oslavit na zmrzlinu," usmívala se maminka Alena Filoušová. „Já si dám kočoládovou," hlásila holčička.

Velkou radost udělal rodičům také šestiletý Daniel Plšek z Brna. Člen formace Sneaker Brno. „Tančím od září. Street dance. Sám i se skupinou. Dneska jsem byl mezi jednotlivci druhý. A druzí jsme byli i se skupinou. Mám velkou radost," usmíval se na umělé ploše zimního stadionu klučina s medailí na krku.