Právě jeho web o populárním seriálu Prison Break – Útěk z vězení se letos už potřetí umístil mezi pěti nejlepšími internetovými prezentacemi v celostátní soutěži Křišťálová lupa.

„S tvorbou internetových stránek jsem se poprvé setkal už v základní škole. Tehdy šlo jen spíš o takové jednoduché skládání různých prvků. První verze stránek prison–break.cz vznikla na začátku roku 2006 jako práce na střední škole. Mou hlavní motivací ale tehdy byla snaha zdokonalit se v tvorbě webových stránek. Projekt jsem rozjížděl se svým tehdejším spolužákem Martinem Bednaříkem, který už s námi dnes nespolupracuje,“ vysvětluje Vašíček zrod jednoho z nejoblíbenějších zábavních webů u nás.

Od prvních programů se Vašíček samostudiem postupně vypracoval na ceněného návrháře internetových stránek. „Chodil jsem krátký čas na Masarykovu univerzitu, obor aplikovaná informatika, ale z osobních důvodů jsem studium ukončil. V současné době se tvorbou webových stránek už živím. Mám na to živnostenský list,“ popsal dále Vašíček. Čas, který uplynul od vytvoření prison-break.cz, věnoval hlavně samostudiu všeho, co se týká právě internetové tvorby, takže nyní programuje na profesionální úrovni.

Mladík tvrdí, že díky internetu našel i nové, zpočátku virtuální, přátele. „Například o obsah vítězného webu prison–break.cz se stará můj spolupracovník Jindřich Závodný, od kterého mě dělí vzdálenost přes tři čtvrtiny republiky. Už jsme se ale párkrát potkali, třeba na Křišťálové lupě,“ usmívá se Vašíček.
Protože seriál Útěk z vězení brzy skončí, chystá už další internetové lahůdky. „Soustředím se teď na tvorbu projektu, který bude na prison-break.cz navazovat. Usilovně pracuji i na tvorbě dvou dalších větších projektů,“ netají se s plány mladý programátor.

Přestože s internetem denně pracuje, brouzdání na jeho stránkách moc neholduje. „Není na to čas. Internet je pro mě pracovní plocha a zdroj informací. Kromě seriálů jsem velký milovník filmů, občas si rád zahraju kvalitní počítačovou hru. Začínám se zajímat i o amatérské fotografování. Největším koníčkem je ale samozřejmě moje přítelkyně, která toleruje mé mnohdy vysoké pracovní vytížení,“ uzavírá Vašíček.