Měla zájem o provoz kavárny a město s ní chtělo projednat i případný pronájem suterénu. Ze všeho však sešlo. „Žadatelka nesplnila však zadávací podmínky. Neměla živnostenské oprávnění. Takže budeme muset vypsat nové výběrové řízení,“ uvedl blanenský starosta Ivo Polák.

Dodal, že nové výběrové řízení vypíše město v nejbližších dnech. Klidová zónu v těchto dnech dělníci dokončují. Prodraží se asi o dva miliony. Původně měla být hotová už na konci loňského listopadu a měla stát asi osm milionů korun. Důvodem zdržení i navýšení ceny je podle radnice chyba projektanta.

Dělníci pokračují na stavbě parku po zbourané Dukle v Blansku, ale mají zpoždění.
Nová zóna místo Dukly: lidé si tam odpočinou až v dubnu, stavba se prodraží

O nebytové prostory suterénu měla před časem zájem divadelní společnost Kolárka, která v nich chtěla vybudovat stálou divadelní scénu. U města ale se záměrem neuspěla. Podle vedoucí divadla Evy Petrželové je to ale o prioritách města. A současné vedení podle ní nemá o stálou divadelní scénu zájem. „Místo po Dukle je jak přelepené dětskou obrázkovou náplastí. Směšné a dočasné. Pod takovou náplastí se rána nikdy nezahojí,“ okomentovala zvolené řešení před časem Petrželová.