„S vnoučaty jsme se už nemohli dočkat. Na blanenské koupaliště chodíme pět let a je to tu perfektní. Dnes to bylo ale narychlo. Nevěděli jsme, jestli bude otevřeno a pro jistotu telefonovali. Nakonec to klaplo a jsme rádi. Vnuk i vnučka jsou ve svém živlu. Nevím, proč nepřišlo víc lidí. Možná je odradila trošku chladnější voda, ale je teplo a plavání v bazénu osvěží,“ řekla v pátek odpoledne u bazénu jedna z návštěvnic Anna Sedlačzek z vavřinecké části Suchdol.

Po dvou bídných sezonách, které poznamenala hlavně epidemie koronaviru, vyhlížejí Blanenští konečně parádní léto. Do zázemí tamního akvaparku investovali přes pět milionů korun. Po rekonstrukci jsou šatny, toalety, sprchy a umývárna. Včetně kanalizace a vnitřních rozvodů vody. „Herní zónu jsme doplnili o stolní tenis a upravili plochu pro pétanque,“ vypočítal novinky Zdeněk Grünwald, jednatel společnosti Služby Blansko, která akvapark provozuje.

Letecký pohled na Boskovice.
Volby v Boskovicích? Je čas přepřáhnout. Lídr nebudu, říká starosta Dohnálek

Vzhledem ke zdražení cen energií a dalších vstupů zvedli v Blansku vstupné o dvacet procent. Oproti loňským devadesáti korunám nyní dospělí za celodenní vstup zaplatí sto deset korun.

O deset korun zdražili také v sousedních Boskovicích, kde stojí nyní celodenní vstupné pro dospělého sto korun. Tamní akvapark otevírá tuto sobotu. Podle vedoucího provozu boskovického venkovního koupaliště a krytých lázní Bohumila Ferugy před sezonou doladili jen několik drobností. Došlo například k výměně písku na volejbalových kurtech a dalších plochách. Nová je také fólie u vstupního brodítka a opravený betonový povrch. „Kogenerační jednotka ze zimního stadionu nám dodává víc tepla pro ohřev vody v bazénu,“ informoval Feruga.

Boskovický akvapark a nedaleké kryté lázně pojedou souběžně až do 17. června. Do té doby budou otevřené na střídačku podle aktuálního počasí. Ve druhé polovině června pak lázně čeká zhruba třítýdenní odstávka kvůli údržbě. Znovu otevřou nejpozději v závěru července.