Předchozí
1 z 4
Další

Helena Reitschmiedová, 64 let, v důchodu.Helena Reitschmiedová, 64 let, v důchodu.Zdroj: Deník/Jan Charvát

Helena Reitschmiedová, 64 let, v důchodu
V Letovicích se mi žije dobře. Oceňuji, že se opravují chodníky a silnice. Ale několik věcí mi tu vadí.

V Kuničkách staví workoutové hřiště (na snímku). Plánují i sportoviště s umělých povrchem.
V Kuničkách staví workoutové hřiště. Plánují i sportoviště s umělým povrchem

Například miluji saunu a tady žádná není. Slyšela jsem sice o projektu krytých lázní, ale než se postaví, tak už tady možná nebudu.

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: DeníkCo mi však vadí ještě víc, jsou neukáznění pejskaři. Ti, kteří po svých miláčcích neuklízejí. Není to o psech, ale o lidech a jejich bezohlednosti.

Když některé upozorním, často říkají, že je to hnojivo. Tak ať si hnojí svoje chodníky.

Jaroslav Ševčík, 66 let, v důchodu.Jaroslav Ševčík, 66 let, v důchodu.Zdroj: Deník/Jan Charvát

Jaroslav Ševčík, 66 let, v důchodu
Ve městě mi nic moc nechybí. Mám se dobře. Co je problém, tak parkování v centru města. Tam není prakticky kde. Dost lidí nechá auta u náměstí a odjede pryč autobusem nebo vlakem. A když si chce někdo přijet na otočku něco vyřídit nebo nakoupit, nemá kde zaparkovat. Město už to řeší. Náměstí se má upravovat a parkování zpoplatnit. To by mohlo pomoct. Konečně se také opraví ulice Boční. Ta byla roky rozbitá.

Iva Hellerová, 33 let, veterinářka.Iva Hellerová, 33 let, veterinářka.Zdroj: Deník/Jan Charvát

Iva Hellerová, 33 let, veterinářka
Ve městě se mi docela líbí, s místními lidmi mám dobré vztahy. Co mi chybí, tak nějaká kavárna, kam by mohly chodit maminky s dětmi. Určitě by se mělo zapracovat na nové podobě letovického náměstí. Je takové chaotické a nepřehledné. Nedá se tu moc kde zaparkovat. Mě to sice netrápí, ale vím, že spoustu lidí ano.

Pavel Kratochvíl, 34 let, ředitel neziskové společnosti.Pavel Kratochvíl, 34 let, ředitel neziskové společnosti.Zdroj: Deník/Jan Charvát

Pavel Kratochvíl, 34 let, ředitel neziskové společnosti
V Letovicích bydlím asi čtrnáct let. Založili jsme tady rodinu. Chtěli jsme si tu ale postavit domek a ještě několik let nazpět nebylo kde.

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: DeníkNeměli jsme milion a půl na pozemek. Vím, že to řešilo hodně mladých rodin a nakonec koupily pozemek v okolních vesnicích. Včetně nás.

Teď už je situace zřejmě příznivější. Město připravuje výstavbu v několika lokalitách.