Kvůli potížím s kanalizací si zástupci města objednali technika, který provedl kamerové zkoušky. „Na jejich základě jsme zjistili, že se kanalizace v jednom místě propadá. Kvůli zlomené trubce. To vedlo mimo jiné k tomu, že v místě, kde odtékaly odpady ze záchodů v prvním patře budovy, začaly protékat ven," popsal stávající situaci starosta Adamova Roman Pilát.

Jednotlivé práce podle něj musely počkat do konce letní sezóny. „Domluvili jsme se na tom s provozovateli tamního venkovního posezení na zahrádce. Do konce roku ale chceme být hotoví, proto začneme už v říjnu, abychom všechno stihli," vysvětlil Pilát.

Výměnu potřebovaly i vstupní dveře do kulturního střediska. „To už jsme udělali. Stále však nejsme s podobou vchodu spokojení, proto když už jsme se do toho pustili, chceme vše dotáhnout do konce. Jde nám především o to, aby návštěvníci vstupovali do budovy v místě, které má dostatečně reprezentativní vzhled," nastínil adamovský starosta.

Vedení města počítá s tím, že musí provoz v městském kulturním středisku v závěru letošního roku omezit. „Úplnému uzavření se však naštěstí dokážeme vyhnout, také proto, že druhé záchody v budově jsou nedávno nové a plně funkční," je rád Pilát.

Adamovští v současné době připravují podklady pro výběrové řízení na firmu, která bude mít jednotlivé práce na starosti. „Předem počítáme s tím, že za ně dohromady zaplatíme kolem dvou set tisíc korun z rozpočtu města," dodal adamovský starosta.