Zhruba třetinu nákladů zaplatí město, na zbytek si vzalo pětimilionový úvěr, který bude splácet deset let. Koupaliště mělo v přechozích letech velké úniky vody a bylo zchátralé. Každý rok za jeho provoz byli Adamovští v mínusu zhruba sto padesát tisíc. Rozhodovali se, zda ho zavřou nebo investují do nákladných oprav. Nakonec zvolili druhou možnost. „Jsem rád, že koupaliště bude opět fungovat. Pro naše děti je to super místo. Máme to kousek od domu a žádné speciální atrakce nepotřebujeme. Máme čtyřletou a dvouletou dceru. Ty si chtějí hlavně hrát v brouzdališti. Na hodinku dvě v létě je to ideální volba,“ řekl jeden z místních Robert Šamonil.

Dělníci opraví také provozní budovu s bufetem, sprchami a toaletami. „V bazénu bude nová fólie, která zabrání únikům vody, a nová technologie na filtrování vody. Dělníci rovněž opraví kanalizace a vstup na koupaliště. Původně jsme počítali i s parkovací plochou v okolí bazénu a dalšími úpravami, ale to bychom byli na dvanácti milionech," upřesnil původní vizi Pilát.

Adamovské koupališti navštívilo předloni asi dva tisíce lidí. Vstupné bylo dvacet korun pro dospělé. Děti měly vstup zdarma. Letos dospělí zaplatí za vstup kolem padesáti korun. Děti polovinu.