Z ukotvených plachet se na kolemjdoucí usmívá kočka, cení zuby dravá piraňa, hledí trojice tučňáků a křídly mává drak. „Naše společnost chce být v očích adamovských obyvatel rovnocenným partnerem a sousedem, a nejen jednou z těch mnoha firem, které dnes sídlí v bývalém areálu Adastu. Proto jsme novou výrobní halu vyzdobili obrázky místních dětí. Chceme, aby tyto obrázky lidem zpříjemňovaly cestu do práce, na nákup, či posezení v parku a zároveň originálně zpestřily centrum města," uvedl Zbyněk Husák, prezident společnosti Eden Europe. Ta patří mezi přední evropské výrobce regálových systémů pro obchodní řetězce.

Husák dodal, že dětské motivy vybrali pro jejich bezprostřednost a hravost. Zvětšeniny obrázků pochází z prací školáků z letošního Salonku dětských adamovských výtvarníků, který Adamovští pořádají pravidelně už několik let.

Tentokrát měly děti za úkol nakreslit, jak si představují svůj ráj. „Firma byla partnerem letošního Salonku dětských adamovských výtvarníků. Přišli s nápadem, že by některými obrázky dětí vyzdobili svoji novou výrobní halu. Zatím na to máme velmi pěkné ohlasy," řekla vedoucí Městského kulturního střediska Adamov Jitka Králíčková.

Nápad se líbí například Lence Valentové z Adamova. Její dcera jeden z obrázků malovala. „Také jsem jedna z těch právem pyšných maminek. Náš je jeden z těch tří tučňáků. Super nápad," okomentovala obrázky na Facebooku žena.

Na stěnách budovy nyní visí obrázky kočičky od Lenky Neumanové, obrázek piraně z kolekce Dravé ryby ze Svitavy jako společná práce třeťáků z adamovské základní školy. Tučňáci od autorek Štěpánky Keprtové, Aleny Papižové a Lucie Valentové a Můj drak od Lucie Lunerové. „Vybrat vhodné obrázky nebylo vůbec jednoduché. Již na salonku se sešlo velké množství nádherných prací. Z těch jsme vybrali asi patnáct, které by byly na výzdobu haly vhodné. Dva měsíce jsme vybírali, zkoušeli a konzultovali s odborníky, které obrázky použít. Nakonec jsme zvolili čtyři s největšími a nejbarevnějšími motivy tak, aby výtvory byly dobře vidět. Pokud se budou líbit, rádi bychom je po dalších ročnících salonku obměnili," dodal Husák.