Pod kotly zapálili soutěžící v areálu sokolského hřiště. Kulinářská díla pak mohli ochutnat i diváci. „Kromě laické poroty, která soutěžící bodovala, guláše hodnotila i odborná porota. Vloni v ní zasedli zastupitelé, letos vyučení kuchaři,“ přiblížil jeden z pořadatelů akce Petr Staněk.

Dění na hřišti zpestřil ještě příjezd dvou polních kuchyní. „Jde o vojenské stroje uzpůsobené pro vaření jídla. Nechyběl ani traktůrek s vlečkou a vařičem,“ popisoval Staněk.

V Doubravici se ve vaření utkali jako obvykle především muži. Přesto nechyběla také smíšená družstva.

Doubravické klání mívá svého favorita. „Trojnásobným vítězem je pan Borek ze Lhoty Rapotiny. On i ostatní však soutěží každý rok s jiným receptem,“ prozradil Staněk.

Letos si laické prvenství vybojovali doubravičtí fotbalisté. Odborné porotě nejvíc chutnal myslivecký guláš s houbami, který připravil tým kuchařů z Dřevovýroby Doubravice.

Diváci se v sobotu dobře najedli a ještě se pobavili při vystoupení Železného Zekona.