Údaje dnes kolem 09:00 nebyly aktualizované ani na webu Úřadu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). Psalo se na něm, že očkovaní lidé mají za kalendářní měsíc nárok na dva hrazené PCR testy. To ale platilo jen do neděle. Chybu potvrdila Radiožurnálu také některá odběrová místa.

"Technické problémy, které mohou nastávat při změně systému, samozřejmě řešíme. Počítáme, že během několika málo dní budou vyřešeny ke všeobecné spokojenosti," řekl k tomu Radiožurnálu náměstek ministra Josef Pavlovic. Zájemcům o testy proto doporučoval, aby se zkusili domluvit na odběrovém místě, jestli existuje alternativní možnost provedení testu. "Případně zkusit jiné místo, které by už tato data měla mít správně," dodal.

Ilustrační snímek
Nejvíce nakažených od začátku epidemie. Za úterý přibylo 28 469 případů covidu

Neočkovaní lidé nad 18 let nemají testy hrazené z veřejného zdravotního pojištění. Za PCR test tak zaplatí zhruba 800 korun. Pro rozočkované, osoby s kontraindikacemi očkování zapsanými v Informačních systému infekčních nemocí a děti dál podle mimořádného opatření zůstává také pět testů měsíčně.