„Na základě anonymní výhružky bombou právě evakuujeme budovu ministerstva vnitra na Letné. Probíhají bezpečnostní opatření,“ uvedl vládní resort, který vede vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD), krátce po deváté hodině na oficiálním twitterovém účtu. 

Na místo vyjelo několik desítek policistů, pyrotechnik i hasiči. „Po provedené evakuaci zaměstnanců Ministerstva vnitra ČR provádí policisté pyrotechnické služby prohlídku budovy. Dopravní situace v okolí je zatím klidná, přesto doporučujeme, pokud je to možné, zvolit jinou trasu,“ informovala později na sociálních sítích policie. „Pyrotechnická prohlídka budovy byla provedena s negativním výsledkem, policie na místě ukončila veškerá opatření,“ uklidnili politiky, úředníky i veřejnost policisté.

Sídlo společnosti Agrofert
Česko prý vyplatilo neoprávněně 155 milionů. Agrofert: Nic vracet nemusíme

Výhrůžka podle mluvčího ministerstva Ondřeje Krátošky přišla v 08:47. „Budovu muselo opustit zhruba 500 zaměstnanců,“ řekl ČTK.

K incidentu tak došlo jen pár hodin předtím, než měl ministr vnitra Hamáček představit personální změny na úřadu. Předpokládá se, že na úterním brífinku naplánovaném na poledne představí náhradu za svého bývalého náměstka Jakuba Kulhánka, který se stal minulý týden ministrem zahraničí. Spekuluje se, že Hamáčkovým náměstkem by se mohl stát někdejší poslanec a vlivný muž sociální demokracie Michal Hašek.