Grilovaná kukuřice s máslem
Ingredience
- 4 kukuřičné klasy
- 3 lžíce másla
- trocha nasekané pažitky a petrželky
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Postup
Máslo rozpusťte a smíchejte jej s bylinkami, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Směsí potřete kukuřice a grilujte je zhruba 8 minut. Pravidelně otáčejte.

Grilovaný ovčí sýr s malinami
Ingredience
- 150 g ovčího sýra
- 30 g vlašských ořechů
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce cukru (krupice)
- 2 lžíce tmavého třtinového cukru
- 3 lžíce medu
- lžička octa balsamico
- 100 g malin
Postup
Rozehřejte máslo a přisypte oba druhy cukru. Přidejte vyloupané a nasekané vlašské ořechy a zhruba pět minut restujte. Cukr začne karamelizovat. Ovčí sýr rozdělte na jednotlivé porce a pečlivě zabalte do alobalu. Dejte na gril a zhruba 10 minut grilujte z obou stran. Vidličkou zatím smíchejte med s octem balsamico. Hotové sýry vybalte, potřete medovou směsí a přidejte karamel s ořechy. Navrch posypejte malinami.

Grilované houby
Ingredience:
- 500 g čerstvých hub (hřiby, žampiony, bedly)
- 4 stroužky česneku
- trocha zelené petrželky
- 5 lžic olivového oleje
- pepř, sůl, mletá paprika
Postup:
Z hub oddělte klobouky, ty velké rozdělte na několik částí. Česnek a petrželku nasekejte, přidejte olivový olej a koření (zatím bez soli) a směsí potřete připravené houby. Nechte chvíli stát. Pak je vložte na gril a z každé strany grilujte po dobu maximálně pěti minut. Před podáváním osolte.

Grilovaná zelenina se sýrem
Ingredience:
- 2 lilky
- 4 rajčata
- 1 cuketa
- 2 lžíce octa balsamico
- 1 červená kapie
- sýr typu hermelín nebo camembert
- 6 lžic olivového oleje
- mořská sůl, mletý pepř
Postup:
Lilek, rajčata a cuketu nakrájejte na 1-2 centimetry tlusté plátky. Z papriky vytvořte čtyři dlouhé plátky a dlaní slisujte, aby byly rovné a daly se opékat. Zeleninu potřete olivovým olejem a vložte na gril, grilujte z obou stran. Hotové budou cca za pět minut, záleží na intenzitě ohně. Sýr zabalte do alobalu a opékejte tři minuty z každé strany. Na povrchu by měl být zlatý, uvnitř krásně tekutý. Dresink na zeleninu vytvoříte smícháním dvou lžic oleje a octa balsamico. Na talíři vše osolte a podle chuti opepřete.