Podle zjištění Blanenského deníku Rovnost se jednalo o sídlo společnosti MP lesy. „Ano, mohu potvrdit, že jsme měli velmi špatnou návštěvu. Nikomu se naštěstí nic nestalo, ukradené a rozbité jsou jen věci. Doufám, že se policii podaří co nejdříve vypátrat pachatele a najít pušku, která zmizela i s náboji ze zamčené skříně," uvedl jednatel společnosti a bývalý místostarosta Boskovic Dominik Božek.

Podle něj to nemohl zvládnout jeden člověk. „V kancelářích byl neskutečný nepořádek. Tohle nebyla práce jednoho zloděje. Nevím, co hledali. Asi nějaké trezory. Byly rozbité a vypáčené skříně, ustřižené kabely, rozházené šanony s dokumenty. Zmizely nám počítače, na maděru byl i hlásič bezpečnostního systému. Navíc všechno vystříkané hasicími přístroji, jak se asi snažili zničit po sobě pachové stopy. Pryč jsou i některé klíče od služebních aut a lesní techniky. Jenom výměna zámků a nové klíče budou stát desítky tisíc korun," dodal Božek s tím, že celkovou škodu odhaduje k půl milionu korun.

Policejní mluvčí Bohumil Malášek dodal, že z kanceláří firmy zmizela také příruční pokladna a stravenky. Ukradené věci měly hodnotu zhruba sto tisíc korun. Zničené však minimálně třikrát tak velkou. „Zničená byla také místnost s hlavním počítačem a datová úložiště," řekl policista.