Devatenáctkrát trestaný zloděj opustil vězení naposledy letos v září a hned začal zase krást. V prvních dnech na svobodě vyloupil rodinný dům v Sebranicích. „Do domu se dostal přes balkonové dveře. Odnesl peníze a větší množství šperků. Majitel domu odhadl škodu zhruba na osmdesát tisíc korun,“ řekl k případu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ilustrační foto
Lidí závislých na alkoholu v kraji přibývá. Lůžek je pro nich ale nedostatek

Krátce předtím ještě stihl recidivista vykrást dům ve Slavičíně na Zlínsku. Tam ho však přistihl při činu majitel domu. „Zloděj ho ohrožoval šroubovákem a podařilo se mu z místa činu utéct. Zanedlouho poté se pokusil neúspěšně dostat ještě do jiného domu,“ dodal Malášek.

Začátkem října se pachatel pokusil vykrást tři domy v Moravském Krumlově. Pokaždé ho však vyrušili majitelé a musel utéct s prázdnou. „Podle způsobu provedení a získaných informací, kradl muž také například Letovicích, Mladkově, České Třebové, Moravské Třebové, Hradci Králové a na dalších místech,“ upřesnil policista.

Lom Hády v brněnské Líšni.
Sedmdesátiletého muže shodil z lomu v Hádech. Při pádu ho zachránila skála

Informace o pohybu hledaného muže, který chodí na zlodějské výpravy oblečený do černé bundy a černých kalhot, mohou lidé sdělit na policejní tísňové lince 158.

Podle policistů se jedná o Zdeňka Doubravského, ročník 1953. „Má hubenou postavu, hnědé vlasy a modré oči. Je vysoký kolem sto osmdesáti centimetrů,“ stojí v policejní výzvě.