„Ženy v rybníku zahlédl náhodný kolemjdoucí. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zjistila, že ve vodě nedaleko ostrůvku rybníka je utonulá žena," řekla policejní mluvčí Alice Musilová.

Na místo pak podle ní dorazili kriminalisté a policejní potápěči. „Osobu se jim podařilo identifikovat. Šlo o šedesátiletou ženu z Blanenska. Lékař neshledal cizí zavinění úmrtí. Více prozradí až nařízená pitva," vysvětlila Musilová.

Utonulá byla podle předběžného vyšetřování policistů v rybníku asi deset hodin. „Žena spadla do rybníku opilá. Zřejmě měla problémy s alkoholem dlouhodobě," přiblížila policejní mluvčí Andrea Straková.

Další okolnosti nešťastné události nyní vyšetřují blanenští policisté. Mrtvou ženu znala místostarostka Rájce-Jestřebí Romana Synakieviczová. „Nepoznaly jsme se osobně, ale vím, o koho šlo. Bydlela v městském bytě. Je to pro rodinu velká tragédie. Od policie vím jen tolik, že byla zřejmě pod vlivem alkoholu a nešťastnou náhodou sklouzla do rybníku," popsala místostarostka Rájce-Jestřebí.