Rozsudek zatím není pravomocný, Koudelka se odvolal. „Jsem nevinný. Loupež jsem nespáchal,“ tvrdil u soudu obžalovaný. Jeho komplice policisté nikdy nevypátrali.

Pro státního zástupce Ivana Hrazdiru byl klíčový důkaz shoda DNA obžalovaného z kobercové pásky, kterou pachatelé lidi v domě spoutali. Kriminalisté tam totiž našli právě Koudelkovu krev. „Nedovedu si představit, jak jinak by se tehdy DNA obžalovaného mohla dostat na pásku, kterou byli pacifikováni poškození,“ uvedl u soudu.

Obžalovaný Martin Koudelka u brněnského krajského soudu. Viní jej z loupeže v Jedovnicích na Blanensku.
Obžaloba: Páru vyhrožovali pistolí, ženu svázali. Jeden z lupičů zmizel

Vina obžalovaného ale nebyla věrohodně prokázaná podle jeho obhájce Kárima Titze. „Byl bych ochotný připustit, že genetická stopa dokazuje vinu, pokud by byla na součásti domu – třeba na klice nebo dveřích, ale ne na pásce. Je řada způsobů, jak se tam jeho krev mohla dostat,“ konstatoval.

Dodal, že pachatelé měli podle svědků rukavice, je tedy nepravděpodobné, že by se mohli při manipulaci s páskou zranit. Obžalovanému navrhl zproštění viny.

Jasno o případu měla předsedkyně senátu Dagmar Bordovská. „Vycházeli jsme především z výpovědí svědků, kteří popsali postavu i věk pachatele. Obžalovaný navíc nemá hodnověrné alibi,“ vysvětlila.

Koudelka tvrdil, že byl v době přepadení na jednání, ale důkazy, které k tomu doložil, se Bordovské zdály nevěrohodné. V jeho domě navíc policisté našli i lamač zámků nebo páčidlo.

Rozlehlá budova u brněnského hlavního vlakového nádraží poskytuje zázemí největší jihomoravské pobočce České pošty. Ta nyní vyhodnocuje, jak budovu využije v budoucnu. Jak zjistil Brněnský deník Rovnost, pošta nevylučuje ani pronájem budovy.
Budoucnost poštovní budovy u hlavního nádraží? Varianta je i kompletní pronájem

Obžalovaný spolu s komplicem měli z domu odnést téměř devět set tisíc korun a spoutané ženě zapříčinit trvalou poruchu osobnosti.