Současného přítele ženy už policisté vyslýchali. Jejího manžela ještě nemají. „Ráno tady byla kriminálka, ale jejího manžela nenašla. Měl odjet v džípu. Měli mezi sebou nějaké problémy a ona se odstěhovala s mladším přítelem pryč. Každopádně je to šok a velká tragédie. Nemám ale dobrý pocit z toho, že se tady někdo pohybuje ozbrojený, který zabil ženu a policie ho ještě asi nemá," řekl krátce před polednem muž ze Senetářova, který nechtěl zveřejnit své jméno.

Hledaný René Lachman.HLEDANÝ RENÉ LACHMAN
- datum narození: 29.6.1964
- pátrání vyhlášeno: 4.12.2014
- bydliště: okres Blansko
- nebezpečný: NE
- ozbrojen: ANO
- nakažlivá nemoc: NE
- výška: 190 až 200 cm
- zdánlivé stáří: 50 až 55 let

Popis osoby- postava: hubená
- barva vlasů: plavé (blond), šedé
- tvar vlasů: rovné
- barva očí: modrá

Po manželovi mrtvé ženy René Lachmanovi zatím policie pátrá. Padesátiletý muž je vysoký bezmála dva metry. Má hubenou postavu, modré oči a světlé vlasy. Pravděpodobně je ozbrojený. Do terénu nasadili policisté i vrtulník. „Podezřelý muž se pohybuje pravděpodobně v autě Toyota Land Cruiser zelené metalízy s poznávací značkou 8B87794. V žádném případě se jej nepokoušejte zadržet, pravděpodobně má u sebe střelnou zbraň a může být nebezpečný. Informace k výskytu hledaného muže či vozidla prosím neprodleně zavolejte na linku 158," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Obyvateli jedovnických Chaloupek čtvrteční střelba otřásla. Většina z nich nechtěla o neštěstí vůbec mluvit. Další si přáli zůstat v anonymitě. Podle nich šla žena zrovna do práce. Pak v úzké uličce zazněly výstřely. „Je to otřesné. V životě bych to už nechtěla zažít. Udělalo se mi z toho strašně špatně a jsem úplně mimo. Ráno jsem slyšela volání o pomoc a pak několik výstřelů. Okamžitě jsem volala policii a záchranku. K ženě se seběhli sousedé, ale už ji nedokázali pomoct. Marně ji oživovali i hasiči a záchranka," řekla jedna z místních žen.

To, že postřelené ženě už nemohli záchranáři pomoct, potvrdila také mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová. „Ženu na místě před příjezdem záchranky oživovali hasiči. Její zranění ale byla smrtelná," řekla Zuchová.

Šokovaní lidé

Zvonek policistů probudil ve čtvrtek ráno také manžele Švédovy. Důchodci byli z tragédie v šoku. „Střelbu jsme neslyšeli. O neštěstí jsme se dozvěděli až později ráno. Ulice byla plná aut. Hasiči, policie, záchranka. Je to tragédie. Něco podobného tady nepamatuji. Jsme z toho v šoku," řekl Robert Švéda.

Podle zjištění Blanenského deníku Rovnost se milenecký pár přestěhoval do jednoho z jedovnických privátů letos v listopadu. Žena s obavy před svým manželem místo pobytu tajila. „Měla z něj velké obavy. Tvrdila, že ji zabije," řekl Deníku Rovnost zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Vraždu vyšetřovali policisté na Blanensku letos v Lipůvce. Začátkem července tam bodla opilá devětadvacetiletá žena do ramene po hádce svého přítele. Ten na místě vykrvácel.