Mladé ženě kriminalisté prokázali sedmasedmdesát případů a celková škoda je 123 tisíc korun. „Někteří poškození přišli o stokoruny, jiní i o více než pět tisíc korun. Veškeré nabízené zboží mělo hodnotu 180 tisíc. Několik jejich zákazníků se domohlo vrácení částky, tu ovšem hradila z účtu dalších podvedených klientů,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Obviněná se k podvodům doznala. Dlužnou částku se snaží poškozeným vracet. Ženě hrozí až pětileté vězení.

Ve Skalici nad Svitavou srazil vlak na přejezdu chodce. Doprava na železnici stojí.
Ve Skalici srazil vlak chodce. Nehoda zastavila provoz na železnici

Trestnou činnost spojenou s internetem řeší také policisté na Blanensku. Dosud neznámý pachatel nabízel v inzerátech zprostředkování práce z domu. „Se zájemci o práci nejdříve komunikoval a jako součást první zakázky požadoval zaplacení vratné zálohy ve výši patnáct set korun. Když zájemce peníze odeslal, materiál mu na požadovanou práci neposlal a přestal komunikovat. Zaslané peníze nevrátil,“ informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Blanenští kriminalisté zatím zdokumentovali pět případů a na dalších dvaceti pracují. Poškození posílali peníze na anonymní účet. Vyšetřovatelé získali fotografie ženy, která peníze z toho účtu vybírala v Praze a Berouně. „Domníváme se, že má žena důležitý vztah k celému případu. Proto uvítáme informace, které povedou ke zjištění její totožnosti na čísle 974 631 337,“ řekl Malášek.

ONDŘEJ KALOUD

Opilý řidič narazil v úterý v poledne do plotu. Nadýchal bezmála dvě promile.
Opilý řidič zboural plot. Nadýchal bezmála dvě promile