V pondělí odpoledne přivolala strážníky mezi chaty rozrušená čtyřiačtyřicetiletá žena a popsala jim, že k jejímu retrívrovi přiběhl kříženec rotvajlera bez náhubku a začal ho napadat. „Majitelka se ho prý snažila odehnat, přesto se mu údajně opakovaně podařilo retrívra kousnout," upřesnil mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Jorkšírský teriér. Ilustrační foto.
Tragické venčení: psa jí zakousl pitbul. Majitelka mrtvého jorkšíra se zhroutila

Útok zuřivého křížence prý utnul až mladý muž, který zanedlouho přiběhl a agresivního psa odchytl. Jeho majitelem však nebyl. „Retrívr neměl viditelná zranění a na jeho srsti zbyly jen zřetelné stopy od slin. Strážníci pak zjistili, že kříženec prý utekl z nedalekého pozemku a také upřesnili, komu zvíře patří. Hlídka pak případ postoupila k projednání správnímu orgánu," dodal mluvčí.

V krátké době jde přitom v Brně už o druhý podobný případ. Jak Deník Rovnost již informoval, v Novém Lískovci v sobotu odpoledne zakousl pitbul jorkšíra. Majitelka malého psa se zhroutila a s pláčem hladila zkrvavené tělo svého čtyřnohého přítele. „K rozechvělé devětapadesátileté ženě strážníci přivolali zdravotníky, aby zkontrolovali její zdravotní stav. Majitelka pitbula se pak omlouvala, že se jí zvíře vytrhlo i s vodítkem a zaútočilo. Nikdy před tím to prý pes podle ní neudělal," dodal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Ilustrační foto
Cizinec rozbil láhev o lavičku a pořezal sebe i zasahujícího strážníka