Do sibiřského Irkutsku se Vlaďka se svým manželem vydala za léčitelem, který jí měl zachránit. To se ovšem nestalo a po transportu do Prahy bohužel zanedlouho zemřela. Jak to celé bylo, se můžete dočíst v souhrnném příběhu Vlaďčiny cesty, o které jsme vás celou dobu informovali, a kterou jste s námi bedlivě sledovali.

Když přišla rakovina

Vlaďka byla mladá a krásná žena, která si užívala života plnými doušky, s manželem cestovala a plánovala rodinu. Jednoho dne jí však lékaři diagnostikovali rakovinu děložního čípku, kterou se sice podařilo zažehnat, ale Vlaďka díky tomu přišla o možnost mít vlastní děti. Po dvou letech se navíc nemoc objevila znovu a lékaři Vlaďce řekli, že už jí nemohou pomoci. S manželem se ale odmítali smířit, že by měl přijít konec jejích dnů, a proto se rozhodli podstoupit alternativní způsob léčby na daleké Sibiři. 

Léčitel pomoci nestihl

Do sibiřského Irkutsku odcestoval manželský pár na vlastní náklady, aby navštívili místního léčitele, který údajně z rakoviny a dalších nemocí vyléčil už mnoho pacientů. Do poslední chvíle nepřestávali doufat, že léčitel, místní klima, strava či mentální podpora místních lidí Vlaďce pomůže a její život bude pokračovat dál.

Vlaďce se na Sibiři krátí čas.
Odjela na Sibiř za léčitelem, teď jí odumírá tělo. Potřebuje rychle domů

Během dvou dnů však musela být Vlaďka hospitalizována v místní nemocnici, kde to dle jejích vlastních slov bylo doslova peklo a kde jim byl doporučen okamžitý převoz domů. Nádor totiž začal tlačit na míchu, následkem čehož ochrnula od prsou dolů.

Přesun do Moskvy

Převoz Vlaďky, jež následně začala trpět nekrózami, však nemohl být uskutečněn jiným způsobem než speciální leteckou službou medical air, kterou však musel pár hradit z vlastních prostředků. Díky ohromnému nasazení českých dárců se během pár dnů vybralo přes dva miliony korun, ale cesta z Irkutsku byla stále v nedohlednu.

Pojišťovna s nimi nekomunikovala tak, jak by si představovali, čímž se odlet ještě protahoval a aktuální mezinárodní situace letu také moc nepřála. Díky vybraným penězům se ale Vlaďka po více jak dvou týdnech dostala do nemocnice v Moskvě, kde o ni už bylo řádně postaráno a její příběh se začal posouvat dobrým směrem. Doma však stále nebyla.

Cesta domů

Kdyby nebylo dobrých lidí, kteří Vlaďce v součtu přispěli přes tři miliony korun, domů by se bývala nikdy nedostala, a toho si byla moc dobře vědoma. I proto hned po návratu poděkovala všem přispěvatelům do sbírky, kterou zveřejnila přes Donio.cz

Vlaďka bojovala do poslední chvíle
Vlaďka svůj boj s rakovinou prohrála. Na jejím profilu kondolují desítky lidí

„Ze srdce děkuji všem dárcům, kteří mi přes Donio.cz zaslali finanční pomoc. Více než deset tisíc lidí dokázalo proměnit noční můru ve šťastný konec. Je neuvěřitelné, kolik dobrých lidí je mezi námi a jakou rychlostí se vybrala tak velká částka. Přála bych si obejmout a poděkovat každému jednomu dárci osobně, vím však, že to nejde. Proto alespoň takto přijměte mé srdečné díky! Vážím si každého z vás! Díky vám jsem teď doma se svou rodinou, a ať už bude tento příběh jakkoliv dlouhý, na konci toho příběhu leží ve speciální posteli v krásném bytě doma jedna šťastná žena obklopena milující rodinou. A to díky vám! Ze srdce děkuji,“ napsala všem dárcům šťastná Vlaďka.

Dlouhé mlčení a po něm rozloučení

Celou dobu jsme komunikovali s Vlaďčiným manželem Ronaldem, který stál své ženě neustále věrně po boku a dělal vše proto, aby ji dostal zpět do prostředí domova. Najednou se ale odmlčel a až prostřednictvím sociálních sítí jsme se později dozvěděli, že Vlaďka svůj boj s rakovinou bohužel prohrála.

Nejen se svými blízkými se rozloučila příspěvkem, jež trhá srdce. „Tak se s vámi všemi loučím. Bylo to velmi hezké a kdykoliv bych si to zopakovala. Milující manžel Rony,“ stálo ve statusu, který napsal Vlaďky manžel a udělal tak tečku za krátkým životem své milované ženy.