Řídicí jednotka kotlů ukazovala zaměstnancům kina chybné rozložení teploty. Vytápění tak ovládali jen s obtížemi. „Ventily byly navíc zastaralé,“ sdělil ředitel Městského kulturního střediska Luboš Kadlec.

Při obzvláště chladném počasí tak nebyli schopni promítací sál dostatečně vytopit. „Vyměnili jsme proto také vadné expanzní nádoby a provedli další dílčí zásahy,“ informoval Kadlec. Samotné kotle měly být po důkladné kontrole v pořádku.

Řídící jednotku vyměnili a seřídili také u klimatizace. Současné náklady jsou zhruba 520 tisíc korun. Město si na to zaplatilo soukromou firmu, jejíž lidé pracovali za plného provozu kina.

Podnik UP Bučovice byl na prvním místě ve výrobě nábytku v Československu.
Z podniků socialismu jsou chátrající pomníky minulosti

Úpravy ve velkém promítacím sále plánují až na příští rok. „Zaměříme se například na sedačky,“ sdělil místostarosta Josef Kachlík. Budou pohodlnější. „Konečně, aspoň se návštěvník bude moct u delšího filmu víc soustředit na děj,“ pochválil to jeden z návštěvníků Petr Chabiča.

Poslední práce na rekonstrukci kina by měli ukončit až v roce 2021. Naposledy ho předělávali v roce 1993, od té doby zastaralo.