Ples uspořádal spolek SK Kontakt Brno, který se snaží zprostředkovat aktivní způsob života pro osoby s postižením. Dělá to zejména plaváním, tamní plaveckou akademii v současnosti navštěvuje osmaosmdesát lidí všeho věku. “Jde o třináctý ročník plesu a je především pro naše plavce i jejich rodiče, kamarády nebo příbuzné. Je úžasné, že akci pořádáme za minimálních nákladů, protože se vším pomáhají dobrovolníci. Udělali občerstvení, pomazánky, přichystali výzdobu,” popsala za organizátory Zuzana Lehotská.

Na sobotní komiksový ples už před šestou hodinou večer dorazila zhruba osmdesátka návštěvníků. Nechyběli slavní komiksoví hrdinové jako Joker, Catwoman, Spiderman nebo Červenáček z Rychlých šípů. Dorazil dokonce i ježek v kleci. “K tanci nám jako obvykle hraje skupina Flying Parties, která nás doprovází při většině akcí naší plavecké akademie bez bariér. Vystoupí také skupina postižených tanečníků Proty Boty,” vyjmenovala Lehotská.

Ilustrační foto
V krajce, maskách i rudé barvě. Plesová sezona v Brně klepe na dveře



Jednou z příchozích je i dvaadvacetiletá Dominika Míčková, členka plavecké školy, která letos zamíří na mistrovství Evropy v plavání v irském Dublinu. “Vždycky jsem měla ráda pohyb ve vodě, byla to pro mě jakási svoboda. Plavu už dvanáct let, doufám, že mistrovství vyjde. Sem na ples jsem se těšila hlavně kvůli skvělým lidem a také skvělé atmosféře. Jako masku jsem si letos vybrala Catwoman, protože mám tu postavu ráda a navíc jsem doma našla kočičí uši,” vysvětlila.

Třináctý ročník tradičního plesu zakončilo vyhlášení soutěže o nejlepší komiksovou masku a také tombola.

Dobrá Karma, sobotní blešák v brněnské tržnici na Zelném trhu.
OBRAZEM: Bleší trh na Zelňáku. Lidé vybírali oblečení i hudební poklady