Na letošní turistickou sezónu proto připravili také patnáct výletů pro rodiče s dětmi. Na jednotlivých místech zástupci spolku domluvili s partnery projektu řadu zážitků. Nadšence čeká třeba temné sklepení na zámku v Rosicích nebo přenocování na hradě v Dolních Kounicích či piknik a spaní pod širým nebem ve zbýšovské cihelně.

Mezi další zážitky patří třeba rybolov v nedvědickém pstruhařství, koupání v řece nebo lukostřelba. "Nejlepší zážitky čekají za humny a nestojí skoro nic. Možná si z nich lidé odnesou pár škrábanců, ale hlavně intenzivní pocit štěstí. Děti budou na dobrodružství s láskou vzpomínat," mínil projektový manažer Pavel Pichler.

Starší turisty pak přilákají třeba pivní stezky na Tišnovsku nebo hornická historie Rosicka. Kolem Pernštejna nachystali zástupci spolku pátrací hru.

Ilustrační foto.
Silné prášky zapíjela vodkou. Žena z Komína nadýchala přes tři promile

Na atraktivní místa letos láká turisty i místní také Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava. Kampaň pro letošní léto nazvali Nestůj, cestuj! "Postupně chceme ukázat tematicky pestrou nabídku jižní Moravy a představit konkrétní témata, aktivity a zajímavá místa," uvedla ředitelka centrály Pavla Pelánová.

Lidé vycestují za hudbou. Série skoro šedesáti koncertů Hudba na vinicích od června do září ovládne pět moravských a jedno české vinařství. V pátek a v sobotu otevře čtyřicítka sklepů na Festivalu mezi sklepy v Mutěnicích. Živá hudba doplní degustování vína. Lidé ochutnají obvyklé odrůdy z Mutěnic jako ryzlink rýnský, sylvánské zelené, tramín červený či zweigeltrebe, ale i vinařské speciality.

Budoucí sportovní areál husovických sokolů u řeky Svitavy.
VMO Tomkovo náměstí v Brně: takto bude vypadat nové odsunuté sportoviště sokolů

Milovníky muziky na jižní Moravě čeká i festival Concentus Moraviae a podzimní Lednicko-valtický hudební festival.

Po vinařských stezkách na jižní Moravě chce v létě vyrazit třeba Anna Pátková. "Moc se těším. Jezdíme většinou na kole s přáteli a je to dobrá dovolená," řekla.

Na krásná místa v Jihomoravském kraji v budoucnu upozorní turisty, kteří zavítají do Brna, nové informační centrum v Zámečnické ulici. Poprvé bude centrum společné pro jižní Moravu a Brno, dosud byla místa oddělená. „V současné době pracujeme na projektu centra. Turisté i obyvatelé města tam získají informace i další služby jako prodeje vstupenek, úschova zavazadel nebo prodej suvenýrů z Brna a jižní Moravy,“ nastínila brněnská zastupitelka pro oblast cestovního ruchu a marketingu Kristýna Černá.