Petr Nosek si přes léto chtěl trochu přivydělat na stavbě. „Sehnat místo ale bylo dost těžké. Z celého léta jsem pracoval dva týdny, které mi dohodil strýc u svého známého. Ptal jsem se ve firmách, ve kterých jsem byl v minulých letech, ale nikde nepřijímali," popsal mladý muž.

Podle průzkumu Unie malých a středních podniků České republiky, ve kterém odpovídalo 170 jihomoravských firem, skoro polovina oslovených zaměstnala letos v létě méně brigádníků než loni. Pětina podniků o sezónních zaměstnancích ani neuvažovala, protože se jim nevyplatí. „Stát se příliš nesnaží zvýhodňovat krátkodobé úvazky a nepodporuje flexibilitu na pracovním trhu. Firmy šetří peníze a raději rozdělí agendu mezi stávající zaměstnance, než aby najaly někoho třeba jen na období dovolených. Nemusejí tak sice platit daně a odvody za nikoho nového, ale přetěžují své lidi. Spokojený pak není nikdo," komentoval předseda unie David Šeich.

Jedno volné místo, 22 nezaměstnaných

V srpnu bylo v kraji bez práce osm procent lidí ve věku od patnácti do čtyřiašedesáti let. „Na jedno volné místo připadlo v kraji v průměru 21,9 nezaměstna­ných. Může za to relativně nízký počet pracovních míst vytvářených v kraji. Ten neodpovídá, a to zejména v případě krajského města, jeho celkovému ekonomickému potenciálu," poznamenala ředitelka krajské pobočky Úřadu práce Marie Cacková.

Nedostatek sezónních prací a brigád potvrzuje i ekonomický analytik Jiří Šimara. „Průmyslové firmy mají stále ještě co dělat, aby daly práci kmenovým zaměstnancům, a nepotřebují tedy tolik brigádních pracovníků. Obnova pracovního trhu do předkrizového stavu bude vzhledem ke slabé ekonomice velmi pozvolná," upozornil analytik.

Mezi internetovými nabídkami práce stále převládají nepříliš oblíbená callcentra. V zemědělských okresech se nová místa přes léto objevují, ale v Brně je situace špatná. „Město se přes prázdniny vylidní a já bych si nemohl dovolit najmout posilu. Musím to zvládnout sám," podotkl provozní vinotéky Martin Pokorný.

V kraji meziročně přibylo šest tisíc nezaměstnaných. Významnou skupinu tvoří čerství absolventi. „Od května do srpna přišlo do evidence úřadu práce dva tisíce absolventů. Zaměstnání našla zatím necelá pětina z nich. Situace na trhu práce v kraji není příznivá a absolventi bez praxe hledají práci obtížně. Připravili jsme proto projekt Praxe pro mladé do třiceti let, který pomůže zajistit pracovní uplatnění zhruba pětistovce absolventů," doplnila Cacková.