Podle místostarosty Znojma Jakuba Malačky chtějí představitelé města mimo jiné zlepšit využití některých parkovišť. „Například na náměstí Svobody bývá parkoviště před lázněmi přeplněné, zatímco další, hned přes silnici, tolik využité není, přestože tam řidiči za parkování zaplatí jen třicet korun na den,“ řekl Malačka.

Vedení Znojma se snaží dohodnout na pronájmu parkoviště. Celkem by tu mohlo parkovat až čtyřicet aut.
Znojmo řeší parkování. Po kouscích a za nájemné

Parkoviště u lázní je proto jedno z těch, kde radní poplatek zdražili. „Za první hodinu zaplatí řidič od prosince deset korun, za druhou už třicet a za třetí a každou další po čtyřiceti korunách,“ uvedl Malačka. Na druhém parkovišti zůstává cena třicet korun za den, respektive po desetikoruně za první tři hodiny,

Podraží také první hodina parkování na Horním a Masarykově náměstí na dvacet korun. Výnos prý město vrací do údržby a vybavení parkovišť.

Vedení Znojma nechává po dohodě s majiteli odvážet mobilní garáže z lokality nazývané Amerika u Přímětické ulice.
Vyklízejí Ameriku. Mobilní garáže nakládá jeřáb, vznikne tam odstavné parkoviště

Řidiče záměr příliš nepotěšil. „Do Znojma jezdím často, skoro denně, a parkuji právě u lázní. Přišlo mi to zatím pohodlnější, ale asi začnu přemýšlet, že bude lepší parkovat přes silnici, nadšený z toho ale nejsem,“ poznamenal Václav Kučera ze Znojemska.