Rekonstrukci vítá třeba Jakub Hemza z blízkých Lužic. „Lepší dříve, než kdyby později mosty spadly. I když povrch silnice mi nepřipadl v havarijním stavu,“ řekl.

V pondělí začne oprava asi dvouapůlkilometrového úseku silnice I/50 mezi Nesovicemi a Brankovicemi na Vyškovsku. Práce potrvají do konce prázdnin. Silničáři obnoví asfaltové vrstvy. „I tady dopravu bude řídit semafor,“ uvedla Trubelíková.

Po dobu rekonstrukce povede pro auta do tři a půl tuny obousměrná objízdná trasa přes Snovítky, Nemotice nebo Střílky. „Přes opravovaný úsek projedou jen vozy nad tři a půl tuny a vozidla integrovaného záchranného systému," zmínila Trubelíková.

Muž odjížděl od čerpacích stanic bez placení minimálně ve dvaceti případech.
Šedý passat s křížkem na zrcátku natankuje a ujede. Poznáte fantoma benzinek?

Řidiče omezuje od soboty oprava mostu na I/38 v Grešlovém Mýtě na Znojemsku. I tam silničáři umístili semafory. Rekonstrukce potrvá do konce roku.

V srpnu státní silničáři opraví povrch silnice I/54 mezi Moravským Pískem a Veselí nad Moravou. Jedná se o téměř pětikilometrový úsek. Koncem letních prázdnin se chystají také na rekonstrukci silnice I/42 a úpravu připojovacího pruhu brněnské Opuštěné ulice. „Úsek se nachází v intravilánu Brna, silnice vede podél toku Svratky po levém návřeží," přiblížila Trubelíková.

Opravy v kraji:
I/55: opravy mostů a silnice u Hodonína
I/50: rekonstrukce 2,5 kilometru silnice mezi Nesovicemi a Brankovicemi
I/38: oprava mostu v Grešlovém Mýtě
I/54: rekonstrukce silnice mezi Moravským Pískem a Veselí nad Moravou
I/42: oprava silnice a úprava připojovacího pruhu Opuštěné ulice