Děvčata a kluci, kteří mají rádi koně, mají příležitost se přihlásit například na příměstský tábor pořádaný vyškovským Majákem. „Přihlášených je zatím jen pět dětí. Bývá to tak často, když jsou jarní prázdniny brzy. Rodiče totiž v takovém případě děti berou spíš na hory, než by je přihlásily na příměstský tábor,“ řekla vedoucí Jezdecké školy Majáku Jarmila Režná.

Jak dodala, výhodou je, že letos bude tábor levnější. „Díky evropské dotaci zaplatí rodiče při splnění určitých podmínek místo patnácti set jen šest set korun,“ poukázala Režná.

Ilustrační foto.
Silnici si spletl se závodištěm. Uháněl stopadesátkou, zaplatil kauci a jel dál

Jen poslední místa mají naproti tomu na táboře pro malé rytíře v Blansku. „Tábory se plní velmi rychle, logopedický je už úplně plný a v příměstském táboře Po stopách rytířské cti zbývá skutečně několik málo míst,“ upozornila ředitelka blanenského domu dětí Blanka Štreitová.

Beznadějně plný je už i jarní příměstský tábor znojemského střediska volného času Diamant.

Někteří rodiče už mají jarní prázdniny naplánované. „Nabídky táborů jsme někdy využili, ale letos jsem se ani nedívala. Rozhodli jsme se, že si uděláme rodinnou dovolenou a pojedeme si zalyžovat a relaxovat na Slovensko,“ řekla Alena Kučerová ze Znojemska.

Například v Hodoníně tamní středisko volného času o jarních prázdninách tábory nepořádá. Volný týden využije k nezbytné údržbě a provozním záležitostem.

Výstava Žijeme Bugatti v brněnské Vaňkovce.
Slaví 110 let. Skvosty značky Bugatti přijely do Vaňkovky