Začal s tím doma na dvorku, kde si podle videa z internetu vytvořil své první POI míčky na provazech, se kterými začal točit. „Naučil jsem se pár základních triků, ale moc mě to nebavilo. Pak jsem ale zjistil, že se stejný druh žonglování dělá i s ohněm a vyrobil jsem si POI, které jde zapálit,“ vzpomíná Hanák.

Na městských slavnostech v Bučovicích potkal šermíře Pavla Paráka, který ho naučil pár dalších triků a vzal ho na jeho první vystoupení, kterému přihlíželo více než patnáct set diváků. „Byl jsem tak nervózní, že jsem pokazil, co se dalo,“ přiznává Hanák. Vystoupení si ale všichni chválili.

Ve vyškovském zooparku se uskutečnila akce Veselice na statku.
Roztančený medvěd na statku pobavil i rozplakal. Děti si myslely, že je sní

Dvacetiletý Štěpán Hanák z Bučovic na Vyškovsku věnuje své fire show zesnulému trenérovi.Zdroj: archiv Štěpána HanákaZlom přišel, když jeho trenér tragicky zemřel. Pro Hanáka to byl šok. Rozhodl se, že s ohněm skončí. „Po čase jsem ale přišel na to, že by Pavel byl hrdý, jak jeho žák pokračuje v umění, které se od něj naučil. Od té doby je každá moje show věnovaná právě jemu. Když jednou moderátor na jedné akci tuto skutečnost zmínil, byla to pro mě ta největší radost,“ svěřuje se mladík.

Dnes vystupuje na svatbách, oslavách, firemních večírcích nebo městských slavnostech. Díky práci v umělecké a produkční agentuře nemá o zakázky nouzi. Pravidelně vystupuje například na pálení čarodějnic v Bučovicích. „Za největší úspěch považuji asi to, že jsem se ještě nějak vážně nespálil,“ usmívá se.

Po žebříčku úspěchu chce v budoucnu stoupat dál. „Zkouším vymyslet jednu velkou show, založenou především na ohni. Bude v ní vystupovat spousta performerů a tanečníků a bude to prostě velké,“ slibuje.

PETR KOUDELKA

Ve Vyškově Na Hraničkách ničí auta neznámý vandal.
Propíchané gumy, ukradené poklice i značka. Na Hraničkách ničí auta vandal