Jako první policisté našli pod jedním z aut kabelku s osobními věcmi okradené ženy. O kus dál ležela také peněženka, ovšem bez třítisícové hotovosti. „Do akce se zapojil následně také psovod a jeho pes Carlos. Netrvalo dlouho a dvojice vypátrala podezřelého schovaného za stromem v zahrádkářské kolonii,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Peníze našli policisté ukryté v pachatelově ponožce.

Vizualizace výstavby na Kamenném vrchu v Brně. Ilustrační foto.
Mohutná výstavba na Kamenném vrchu? 1700 lidí podepsalo, že chce referendum

Policejní pes Carlos.Zdroj: Policie ČR

Hlídka zjistila, že zloděj je šestnáctiletý mladík, který utekl z diagnostického ústavu. K činu se přiznal. „Skončil proto na služebně a po provedení nezbytných úkonů putoval zpět do výchovného zařízení,“ dodala Cejnková.

Policejní pes Carlos se svým pánem, psovodem Jiřím Danišem, mají za sebou již několik úspěšných zásahů. „Za zmínku stojí například listopadové pronásledování zdrogovaného řidiče. V mercedesu ujížděl policejní hlídce v Dolních Kounicích. V Odrovicích na Brněnsku řidič s vozidlem zapadl v poli a utekl. Carlos ho následně vypátral asi čtyři sta metrů od auta," popsala Cejnková.

Carlos vyčmuchal také dva zloděje, kteří se v prosinci loňského roku vloupali do dílny v Rosické ulici.

Ilustrační foto.
Požár štěpky hasili půldruhé hodiny. Vodu vozily cisterny sedm kilometrů daleko

Tříletý belgický ovčák Malinois Carlos, kterému jeho pán s oblibou říká Jumba, u policie pracuje dva roky. Se svým pánem jsou sehraná dvojice, psovod jej totiž má už od štěněte.