Děti, mládež, ale i dospělí na ní dovádí celé odpoledne, a to i přesto, že se teploměr vyšplhal sotva nad dvacítku. Jen co sjedou, běží rychle nahoru, aby do konce akce stihli co nejvíce jízd. „Pojď, honem,“ pobízí naléhavě asi devítiletá holčička svou kamarádku.

O kus dál se na dece své matce vzpírá o něco mladší chlapec. „Ještě ne,“ odpovídá na varování, že brzy půjdou domů.

Dvanáctiletá Karolína Juřičková přiznává, že zima ji zábavu trochu kazí. „Moc mě to baví, ale čím víc se kloužu, tím víc je mi zima,“ říká.

Lidé si mohli vybrat z několika druhů exotického ovoce.
Koštování Afriky v Brně: poslední originální ananasy a zákusek? Grilované ovoce

Slunce se odpoledne několikrát zatáhne, v tu chvíli je chladno i Brňance Anetě Pernicové. „Báli jsme se, že tu bude víc lidí, ale myslím, že kvůli počasí si to rozmysleli. Není to ideální. Jinak se mi i mému příteli skluzavka moc líbí, ale musím dávat pozor, abych dobře naskočila na kruh a neodřela si nohy,“ upozorňuje.

S nepřízní počasí souhlasí i organizátor Sanny Muharem. „Loni bylo hezčí počasí a přišlo víc lidí, rozdíl ale tak velký nebude. S dneškem jsem spokojený. Baví se tu malé děti, ale je tady i parta lidí, která slaví rozlučku se svobodou. Určitě do Brna zase příští rok zavítáme,“ pochvaluje si.

Otevření mola na Brněnské přeharadě na pláži u sirky.
Nové grily i největší molo v republice. Brněnská přehrada láká na letní novinky