„Borci si to vyzkoušeli a už nechtějí z prkna slézt. Asi tu budeme do večera a jen jim vždy dolijeme benzín,“ vtipkoval český závodník Jakub Kornfeil, který je na jetsurfu jako doma.

Traťový komisař Jaroslav Havel.
Musím být rychlý a nesmím se bát, říká traťový komisař motocyklové Velké ceny

Pilot kubatury Moto3 se účastní jetsurfového světového poháru, ve kterém dominuje. Vedle něj v Rakovecké zátoce brázdil vlny i brněnský zástupce královské třídy MotoGP Karel Abraham. Pro něj nešlo o jetsurfovou premiéru. „Už jsem na něm jednou stál. Nejtěžší je stoupnout si a rozjet se. To už zvládám, teď bojuju s vlnami, které vás neustále rozhazují. V zatáčkách se zase utápí špička prkna,“ popsal brněnský jezdec.

Největší problém měl s adrenalinovým sportem britský pilot Cal Crutchlow. Než se na jetsurfu postavil, pořádně se natrápil. „Byl asi největší nemehlo, zpočátku mu to moc nešlo. Má hrozně zaťaté nohy. Chce to pružit v kolenou a nechat prkno jet. Vodu nepřetlačíte,“ radil Kornfeil.

„Jinak jsou však kluci moc šikovní, klobouk dolů,“ dodal.

Ilustrační fotografie.
Na operaci či kočičí jídlo. Z Nora vylákala 53 milionů, peníze prohrála v kasinu

Hodně jistě vypadal na vodě naopak závodník z kubatury Moto2 Mattia Pasini, který už jedno prkno vlastní. „Mattia je divoký, italská krev. Asi desetkrát spadl, ale je mu to jedno. Všiml jsem si zajímavé věci. Když před ním někdo spadne, tak místo aby se mu vyhnul, jede přímo na něj. Trochu bezmozek,“ smál se Kornfeil, který se snažil pobavit přihlížející diváky parádičkami.