Hned od začátku akce mířili ke stánku Deníku zvídaví studenti, kteří se pouštěli do aktivit, které pro ně redaktoři připravili. Největší zájem byl o žurnalistickou dílnu, minikvíz nebo psaní malého článku přímo na web Brněnského deníku Rovnost.

Na Mutimediálním dni se líbilo třeba studentovi Janu Kijovi z Ostravy. „Vyzkoušel jsem program, který připravili redaktoři z Deníku. Byl jsem také u stánku České televize a zamířil i na jeden z workshopů," popsal Kij. K novinařině má blízko, píše články pro školní časopis.

Ve školních časopisech stejně jako on působí i mnoho dalších návštěvníků Multimediálního dne. Třeba šéfredaktorka jednoho ze školních časopisů Irena Smolíková přijela se spolužáky z Příbora na Novojičínsku. „Na Multimediálním dni jsem poprvé. Náš časopis jsme přihlásili do soutěže o nejlepší školní časopis, kterou tady dnes vyhlašovali. Byli jsme druhým nejlepším časopisem, co se týče obsahu. Já většinou píšu rozhovory," uvedla žačka.

Tým Deníku Rovnost na Multimediálním dni přibližuje práci novinářů.Zdroj: DENÍK/Eliška Gáfriková





Součástí Multimediálního dne bylo i vyhlašování ceny za nejlepší bakalářské tvůrčí žurnalistické práce. Cenu Arnošta Heinricha získala i webeditorka Brněnského deníku Rovnosti Markéta Chumchalová. I ji mohli lidé potkat ve stánku Rovnosti v atriu fakulty. „Ocenění mě mile překvapilo a potěšilo," radovala se Chumchalová.

Akce Multimediální den seznamuje zájemce se světem médií. Každý ročník má podtitul, letošní se věnoval technologickým vymoženostem. „Na debatách, seminářích a workshopech se diskutovalo třeba o využití dronů, virtuální reality, hologramů místo živých moderátorů nebo mobilních telefonech nahrazujících kamery,“ uvedl hlavní organizátor Jaroslav Čuřík.

Student redaktorem

Do Brna se sjeli mladí novináři z celé republiky
Brno – Katedra mediálních studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně uspořádala v pátek pro redaktory školních časopisů další ročník Multimediálního dne, v rámci kterého se mohli začínající novináři zúčastnit různých zajímavých přednášek a workshopů s žurnalistickou tématikou.

Studenty a žáky základních a středních škol zabavily nejen workshopy, ale celé dopoledne také nejrůznější média představovala svou činnost – nechyběl samozřejmě ani Deník Rovnost.

Zájem o účast na Multimediálním dni byl obrovský. Celá Fakulta byla plná mladých lidí, kteří by možná rádi někdy zakusili pocit, jaké to je pracovat v médiích a být zodpovědný za to, aby se informace od zdroje dostala až ke svému příjemci.

JAN KIJ



Co se děje na Multimediálním dni
Brno – Workshopy a přednášky baví studenty, kteří zavítali na Multimediální den. Program si připravila různá média - například Deník, Česká televize, Český rozhlas a další. Jedním z hlavních cílů, proč na akci studenti zavítali, je vyhlášení 11. ročníku Školního časopisu roku.

Návštěvníci si mohou vyzkoušet práci redaktorů, nahlédnout do chodu žurnalistiky a získat nějaké pěkné ceny.

GAMAJA OSTRAVA



Jeli jsme dobýt Brno
Brno - Od ranních hodin se v prostorách brněnské Masarykovy univerzity koná Multimediální den.

Studenti z různých škol si užívají workshopy a přicházejí prezentovat své školní časopisy z celé republiky. Naše redakce Puzzlíku ze základní školy Miloše Šolleho přijela až ze středočeské Kouřimi.

Dopoledne jsme vyzkoušeli program School Press Club a zjistili jsme, jak by se měl správně tvořit a prezentovat školní časopis.

Při rozdávání cen bylo cítit napětí. Puzzlík se umístil na krásném 4. místě. Pěkné umístění a skvělý den.

REDAKCE PUZZLÍKU



Začalo to bagetou a skončilo krádeží našeho časopisu

Brno - Den před narozeninami bývalého brněnského primátora Romana Onderky se na brněnské Masarykově univerzitě odehrál Multimediální den, na kterém jsme mohli chybět, ale nechyběli. Vítězstvím v krajském kole soutěže školních časopisů jsme se dostali až sem.

U vchodu nás uvítali bagetou, poté to pokračovalo menším zmatkem při hledání aul a místností. Naše redakce se rozdělila, jedna polovina šla na workshop cestovatele Davida Švejnohy, druhá vyrazila s menším zpožděním na hodnocení časopisů.

Když workshopy skončily, vyrazili jsme na vyhlášení. Umístili jsme se velmi dobře, naším největším úspěchem bylo 1. místo v kategorii Obsah, jinak jsme byli většinou druzí. A teď píšeme tento článek jako součást žurnalistické hry Deníku a vzpomínáme na výtisk našeho časopisu, který byl odcizen z výstavky. Zrodí se dvojče? (Omlouváme se za příliš subjektivní pohled).

REDAKCE PÍSAŘÍKU


Mediální den byl pro nás nový začátek
Brno - Na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně se v pátek konal Multimediální den a vyhlášení soutěže Školní časopis roku 2017. Měli jsme zde možnost zúčastnit se několika seminářů. Na fakultu se přijeli prezentovat i zástupci České televize, Brněnský deník Rovnost nebo rádio R.

Díky těmto médiím jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací. „Nevěděla jsem, co od tohoto dne mám čekat, ale teď jsem nadšená a plná nových nápadů pro náš školní časopis," prozradila účastnice Bára Janoušková z Vysočiny. (lz, bj, tv, ng)

REDAKCE MYŠKOLÁKU