Pohotové zákroky Čiliaka nebo přesné střely Nečase chodí do své oblíbené hospody sledovat Brňan Václav Stoklásek pravidelně. Sobotní finálové utkání zhlédne na plátně ve slatinské hospodě. „Půjdeme s přáteli, rovnou vždy probíráme dění na ledě a je to lepší než se dívat doma. Na středu a čtvrtek jsem si koupil lístky do Ronda,“ uvedl Slatiňák, který věří v obhajobu titulu.

Zápas mohou fanoušci sledovat také na Zelném trhu, kde doprovodný program začíná už hodinu před zahájením víkendových utkání. „Připravili jsme soutěže pro dospělé nebo promovidea Komety. Loni při finálových zápasech fandilo až osm tisíc lidí, letos jich také určitě přijde mnoho,“ sdělil organizátor Pavel Bartošek.

Hokejista Leoš Čermák.
Dřel na schodech ochozů, aby pak slavil. Hledal jsem kancelář, vtipkuje Čermák

Vždy hodinu před začátkem a hodinu po ukončení zápasu budou z bezpečnostních důvodů uzavřeny všechny příjezdové cesty k Zelnému trhu. Velká bezpečnostní opatření organizátoři nechystají. „Bude tam ochranka, která dohlédne na to, aby nikdo nepoužíval zakázanou pyrotechniku,“ dodal Bartošek.

Na náměstí bude také všechny dny zápasů stánek pro fanoušky mistrovského týmu. „Speciálně pro letošní finále máme puky Brno Třinec a šály. K dostání budou i vlaječky na auta,“ sdělil manažer obchodu, který prodává Kometa předměty, Jan Nedvěd.

Na Zelný trh se chystá například Brňan Nicholas Nazarčuk. „Byl jsem tam i loni, atmosféra je skvělá, všichni fandí a je to perfektní zážitek,“ podotkl.

K HOKEJI NA PIVO

Zápas budou diváci sledovat například v Mazaném andělovi na Šilingrově náměstí, kde je plátno již tradicí. „Míváme jej až do vítězství. Předpokládáme, že přijde hodně lidí, jelikož se nehraje doma. Myslím, že o nás mnozí vědí, že promítáme a rádi přijdou,“ sdělila manželka majitele pivnice Blanka Horáková.

Restaurace Zlatá loď na náměstí Svobody nabízí divákům dvě plátna a dvě televize. „Místa s nejlepším výhledem si lidé na tento víkend už rezervovali. Vysílat budeme každý zápas,“ sdělil provozní Miloslav Tochna. Loňské vítězství hokejisté Komety oslavili právě ve Zlaté Lodi.

Na snímku Kovařčík.
Třinci chybí zraněný Růžička, Kometu místo něj vyzve dravé mládí

Promítat se bude také v Kometa Pub Areně přímo u hokejové haly Rondo, která kromě plátna nabízí také šest monitorů. Na deseti obrazovkách a plátně mohou diváci sledovat přenos v Kometa Pubu v Kounicove ulici. „Jsme sportovní restaurace zaměřená na fanoušky, proto tomu máme uzpůsobené i zázemí. Už na semifinále jich přišlo mnoho. Věřím, že o víkendu bude narváno,“ sdělil provozní Kometa Pubu v Kounicove ulici Radek Daněk.

Téměř obsazená místa hlásí také blízký Suzie's Stake pub. „Zápas budeme promítat na plátně, rezervací máme hodně,“ potvrdil číšník Michal Procházka.

Utkání mohou lidé sledovat také například v Potrefené huse, v pivnici U Čápa nebo v Pivovarské Starobrno.

Rozhovor na konci týdne se sexuoložkou doktorkou Petrou Sejbalovou.
Primářka sexuologického oddělení: Pedofila nevyléčíte. Musí se s tím naučit žít

Do vyprodané Werk Areny míří autobusy fanoušků

Brno, Třinec – Lístky na víkendové finálové utkání brněnské Komety proti Ocelářům z Třince jsou vyprodány. Kapacita třinecké Werk Areny byla na sobotní utkání zaplněna první den předprodeje. Lístky na neděli klub vyprodal v pátek. „Míst je 5 200, z toho více než polovina je prodána na permanentky. Do volného prodeje šlo okolo tisícovky vstupenek,“ sdělil šéfredaktor webu třineckých hokejistů Martin Stebel.

Domácí tým míří do Třince podpořit dva plné autobusy fanoušků. Vyrazí brněnský Fan klub a Modrobílí. „Autobus byl plný ještě dřív, než jsme dostali lístky od třineckého klubu. Zájem byl opravdu velký, jsme rádi, že alespoň někteří fanoušci jsou uspokojeni,“ sdělil mluvčí Fan klubu František Smutný.

S náporem počítal student Pavel Golasowski, který si raději pořídil permanentku. „Hodně se těším, protože je ve finále Třinec, odkud pocházím a Brno, kde studuji,“ sdělil.

Autem se lidé z Brna do Třince dostanou po dálnici směrem na Ostravu a poté přes Nový Jičín a Frýdek Místek. Cesta trvá zhruba dvě a půl hodiny.

Cestování vlakem zabere asi o hodinu více času. Přímý spoj z Brna do Třince nejede. Přestupní stanice jsou buď Ostrava, Olomouc, Český Těšín nebo Hranice na Moravě. Vlaky jsou spojené s autobusy.

Dopravní nehoda v brněnské Plotní ulici. Osobní auto se srazilo s autobusem a dodávkou. Zranila se řidička i malé dítě, které v autě vezla.
Opilý řidič autobusu zranil ženu a dítě. U soudu mu hrozí až deset let vězení