Poprvé si návštěvníci vychutnají letní kulturu v nově otevřených zahradách pod Petrovem. „Zájemce čekají ještě tři čtvrteční večery, vždy od půl sedmé do desíti hodin. Každý je na jiné téma a vstupné je dobrovolné,“ pozvala mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová. Lidé si užijí folklorní, cestovatelský a filmový večer.

Samotný chrám na Petrově jako už tradičně v létě zaplní varhanní hudba. „Jednou za dva týdny čtvrteční večery v červenci, srpnu a září náleží chrámovým varhanám bratří Paštiků. Zazní výběr české a světové varhanní literatury. Představí se zkušení umělci a mladí varhaníci českých škol, kteří mají za sebou soutěžní úspěchy,“ nastínila Jandlová.

Ulice Bratislavská v Brně
Zájem o byty v Brně vzrostl, i když jsou dražší

Část programu na nádvoří brněnského Špilberku, jako Letní shakespearovské slavnosti, opery v podání umělců brněnského národního divadla či promítání a koncerty v letním kině, již Brněnský deník Rovnost představil. Další části programu ale dlouho byly kvůli koronaviru nejisté. Nyní jsou již potvrzené.

Lidé si opět užijí třeba mezinárodní hudební festival pod taktovkou brněnské filharmonie. „Letos se koná od jedenáctého do jednadvacátého srpna a nabízí pestrou směs pěti koncertů. Od klasiky, přes folklor a filmovou hudbu po rock,“ přiblížila mluvčí filharmonie Kateřina Konečná.

Tento týden ještě lidi čekají koncerty ze série Hudba na hrad. Lístky ještě zbývají na středeční Škwor a páteční J.A.R.

Letní program láká třeba Jaroslavu Málkovou. „Nejraději v létě chodím na koncerty a do letního kina,“ řekla.

Výběr z programu

• kapela J.A.R., Špilberk, 17.7.
• varhanní koncert, katedrála sv. Petra a Pavla, 23.7.
• folklorní večer, Zahrady pod Petrovem, 6.8.
• část Pražského výběru a Český národní symfonický orchestr, Špilberk, 21.8.