S nadsázkou se podobný kousek povedl i hokejovému Kladnu a Kometě Brno. Z jihu Moravy do pražské O2 areny, která duel 15. kola extraligy v úterý 23. října hostí, zamíří více než šest tisíc fanoušků. Tolik lístků tento region spolkl přes internetové rezervace a terminály společnosti Sazka. „Podobně vysoké číslo vstupenek skoupili dohromady lidé v Kladně, ve zbytku Středočeského kraje a v Praze. Z hlavního města přijde asi většina neutrálních fanoušků, které zajímá především Jaromír Jágr a další hvězdy z NHL," uvedl mluvčí kladenského klubu Vít Heral.

Právě Jaromír Jágr s dalšími kladenskými útočníky Tomášem Plekancem a Jiřím Tlustým táhnou příznivce jako magnet. Může jít navíc o jedno z posledních utkání hvězd z NHL na českém ledě. V týdnu totiž našlo vedení slavné soutěže společnou řeč s hráčskou asociací a konec výluky NHL se nejspíš blíží. „Na poměry O2 areny jde o výjimečnou akci. O Jágra v kladenském dresu byla poptávka i v předešlých zápasech, ale o utkání s Brnem je eminentní zájem. Přirovnal bych to k organizaci velkých koncertů hvězd jako třeba Madonna," doplnil Heral.

S tím ovšem souvisí i řada nespokojených fanoušků, která se k lístkům často nedostala kvůli přetíženému rezervačnímu systému i terminálům Sazky. „Zaznamenali jsme řadu stížností, což nás ohromně mrzí a omlouváme se. Jenže je to daň za velkou akci," uzavřel Heral.

Jágrova letka s beky Tomášem Kaberlem a Markem Židlickým vyprodává stadiony na počkání. Podařilo se to v Chomutově, Českých Budějovicích, Zlíně, Plzni a téměř i na Spartě. V kombinaci s brněnským hladem po hokeji zapraská ve švech i největší stadion v zemi. Rekord O2 areny, který drží s počtem téměř 19 tisíc návštěvníků Madonna, ovšem odolá. „Zápas je vyprodaný, takže by mělo přijít přes 17 tisíc lidí, což je hokejová kapacita haly," uzavřel Heral.