Na Motosalonu se představí přes tři sta značek, mezi nimi například německá BMW nebo italská Ducati. „Japonská značka Kawasaki přiveze nejsilnější a nejrychlejší sériový motocykl světa Ninja H2R. Jedná se o sportovně-cestovní motorku, která i s kufry dosahuje rychlosti tři sta kilometrů za hodinu,“ přiblížila mluvčí veletrhů Dita Brančíková.

Mezinárodní veletrh motocyklů navštěvují pravidelně lidé z celé České republiky. Letos počtvrté se na něj chystá i Margit Náhlovská ze západočeského Tachova. „Motosalon se mi moc líbí, jezdím na něj s přítelem. Mám ráda motorky. Na veletrhu si navíc můžu všechno osahat a představit si, jak mi to na motorce bude nebo nebude slušet,“ zhodnotila.

Návštěvníci galerie Vaňkovka mají možnost prohlédnout si na výstavě Žijeme Mercedes-Benz první automobil na světě poháněný spalovacím motorem.
Vozily Masaryka, Heydricha i Hitlera. Výstava ukazuje legendární Mercedesy

Chybět na Motosalonu nebudou ani elektromotocykly. Třeba elektrický skútr, který vychází z legendárního pionýra a je vybavený českým patentovaným motorem. „Dosahuje rychlosti okolo sto kilometrů za hodinu. Jeho dojezdová vzdálenost je zhruba osmdesát až sto kilometrů,“ přiblížila mluvčí Brančíková.

Návštěvníci veletrhu si vyzkouší skútry nebo se na elektrodráze projedou na čtyřkolkách, koloběžkách či elektrokolech. Těšit se mohou také na kaskadérskou show, která se odehraje v okolí pavilonu Z. „Letos s námi dorazí i dvaadvacetiletý moto kaskadér Mark Wunsch, který se nebojí ničeho. Právě on míní pokořovat fyzikální zákony,“ lákal na vystoupení Jan Holub z kaskadérské skupiny Crazy Day.

Patrony letošního Motosalonu jsou herci Jan Révai a Pavel Liška. „Motorky miluji od dětství a veletrhu se účastním pravidelně,“ uvedl Révai. Osobně se letošního veletrhu nezúčastní, protože je v Mexiku.

Tržnice na brněnském Zelném trhu měla být jedna z budov určených pro směnu za pozemky pro nové stadiony za Lužánkami.
Pozemky pro stadion: Brno couvlo ze směny za domy, v jednání chce pokračovat

Motosalon mohou lidé navštívit každý den až do nedělních sedmnácti hodin.