Křížů z trámů zničeného svatostánku vzniklo několik desítek. Pět z nich papež František při generální audienci požehnal. Právě ty poté hejtman Grolich přiveze zpět do republiky a předá je v obcích, které živel zdevastoval. „Kříže vyřezané z trámu kostela v Moravské Nové Vsi zhmotňují naději, že zkázou to nekončí. Obrovská materiální pomoc, sbírky, solidarita a zapojení dobrovolníků z celé země nám ukázalo, že když jde do tuhého, tak si umíme pomáhat,“ prohlásil hejtman.

Stavba nové protihlukové stěny na D2 u Hustopečí.
Velká část protihlukové stěny na D2 je hotová. U Hustopečí pohltí více hluku

Křížky si v září jako dar za pomoc s obnovou historických oken kostela s uměleckými vitrážemi z Moravské Nové Vsi odvezli také zástupci Lichtenštejnského knížectví. Duchovní Marián Kalina předal jeden kříž ministryni zahraničních věcí, vzdělávání a sportu Dominique Hasler a velvyslankyni Lichtenštejnského knížectví v České republice princezně Marii-Pie Kothbauer.

Turista v kroji Marek Šalanda se v sobotu vrátil z desetidenního putování po Lašském království. Kromě tamního krále ho doprovázela také lašská princezna nebo členové královské družiny.
Turistu v kroji z Brněnska provázel po Lašsku král. Chce dojít na konec pandemie

Tornádo o rychlosti až tři sta kilometrů za hodinu a bouře s kroupami zasáhly Břeclavsko a Hodonínsko ve čtvrtek 24. června. Živel poškodil dvanáct set domů, zhruba dvě stovky z nich muselo k zemi. O život přišlo šest lidí. Odhadované náklady na obnovu majetku sahají k sedmi miliardám korun.