„Rád bych, abyste věděli, že jsem o odchod z této série byl požádán studiem Warner Bros.,“ uvedl herec pro své fanoušky na internetu. „Jeho žádost respektuji.”

Americký filmový herec a producent Johnny Depp
Soud zamítl žalobu Johnyho Deppa na bulvární list. Ten ho označil za násilníka

Deppův odchod z pokračování osudů Harryho Pottera (respektive prequelu známé série podle knižní předlohy Joanne Rowlingové) přichází několik dnů poté, co prohrál žalobu ohledně urážky na cti s bulvárním deníkem The Sun. Britský deník o herci před dvěma roky napsal, že se choval násilnicky vůči své bývalé ženě, herečce Amber Heard.

Rozhodnutí soudu

"Děkuji vám všem za podporu a loajalitu. Rozhodnutí britského soudu nemění nic na mém úsilí dokázat pravdu a očistit se. Nařčení z násilného chování považuji za klamavé a neoprávněné, " napsal Depp svým příznivcům na Instagramu. Herce se v souvislosti s kauzou už dříve zastaly jeho bývalé partnerky Vanessa Paradise a Winona Ryder s tím, že vůči nim se nikdy násilnicky nechoval. 

Keanu Reeves je tak trochu záhadný a samotářský muž.
Záhadný Keanu Reeves: prožil životní tragédii, jezdí metrem a chodí sám do kina

Studio Warner Bros dnes potvrdilo hercův odchod. „Děkujeme Johnnymu za jeho práci na postavě Gellerta Grindelwalda. Fantastická zvířata 3 pokračují, jeho role bude přeobsazena,“ uvedlo vedení studia. Oznámilo zároveň, že premiéra filmu se odsouvá z původního listopadového termínu 2021 na léto 2022.