Ve skupině mléčných výrobků ocenění Regionální potravina získalo kozí mléko Sedlák z Šošůvky. To vyrábí už přes čtvrt století rodina Sedlákova na farmě dojných a kašmírských koz. „Máme z toho radost. Určitě ji ale mají i naši věrní zákazníci, když vidí, že jsou naše výrobky kvalitní," řekla majitelka farmy Eva Sedláková.
V kategorii pekařských výrobků zazářil Drnovický koláč. Ten dlouhá léta peče Lenka Haitová a prodává ho v Cukrářství U Floriánka v Drnovicích. „Tvarohových koláčků s povidly nahoře se prodává dost, ale ten náš je výjimečný, krásně vláčný. Každý, kdo ochutnal, tvrdí, že lepší nejedl. Z ocenění mám upřímnou radost," řekla Haitová. Drnovický koláč se od ostatních liší specifickou výrobou.
GABRIELA CHLUPOVÁ