Pomazánka z červené řepy a ořechů a hustá zeleninová polévka Minestrone
8.3.2021
Redakce
Jak si doma navodit atmosféru slunné Itálie? Uvařte si výživnou hustou polévku Minestrone. Podívejte se také, jak si připravit zajímavou pomazánku z červené řepy a vlašských ořechů.
• 2 kusy uvařené červené řepy2 kusy uvařené červené řepy • hrst vlašských ořechů, předem namočených • česnek podle chuti • dvě polévkové lžíce olivového oleje • tymián na ochucení • sůl • 2 kusy uvařené červené řepy • hrst vlašských ořechů, předem namočených • česnek podle chuti • dvě polévkové lžíce olivového oleje • tymián na ochucení • sůl
Postup:
Uvařenou červenou řepu vhodíme do mixéru společně s vlašskými ořechy. Zakápneme olivovým olejem. Dochutíme česnekem, tymiánem a solí a namažeme na kváskový chléb.
Očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu osolíme a restujeme cca 10 minut na olivovém oleji. Poté přidáme lžičku rajčatového protlaku, zastříkneme vínem, zalijeme pasatou a vaříme cca 20 min. Nakonec přidáme cuketu a papriku, provaříme a dochutíme bylinkami.