Čeští reprezentanti vyhráli v Tunisku všech sedm utkání a obdrželi pouze tři branky. „Žili jsme sen, který se stal skutečností. Neuvěřitelná paráda, jsem šťastný za hráče. Tenhle zápas pro ně byl bonus, odměna za celoživotní práci, protože odmala hrají malý fotbal a mají ho rádi. Podařilo se jim něco, v co možná ani nedoufali,“ rozplýval se generální manažer české reprezentace Luděk Zelenka.

Český tým vedl ve finále od sedmnácté minuty, kdy brněnský univerzál Patrik Levčík připravil lahůdkovou trefu pro Jakuba Poláka. V závěru první půle si naběhl do šance Stanislav Mařík a přesnou ranou zvýšil. „Klasická narážečka, kdy si Mařík dal míč o Kounovského. Přihrávka se zdála dlouhá, ale Mařík ji stihl, zasekl Morenovi a balon dostal do sítě,“ radoval se generální manažer.

Už jen poslední krok chybí české reprezentaci v malém fotbalu k vytouženému úspěchu.
Fantazie. Čeští reprezentanti si na mistrovství světa v Nabeulu zahrají o zlato

Po přestávce Mexiko hrálo dlouhou power a zamklo české reprezentanty před jejich brankou, jenže v ní předváděl fantastické zákroky mostecký gólman Ondřej Bíro. „Neuvěřitelný výkon od něj i všech hráčů, klobouk dolů, co na hřišti předvedli. Jsou amatéři a nemají tolik natrénováno, za deset dní odvedli obrovské penzum práce a mohou na sebe být právem pyšní,“ radoval se Zelenka.

Definitivní pojistku přidal boskovický snajpr Ondřej Paděra, který vybojoval míč a střílel přes půl hřiště do prázdné branky. „Nebyl to jednoduchý zápas, kluci se vydali úplně na maximum. Zápas skvěle takticky zvládli, ze šancí, co jsme měli, jsme se dostali do vedení, pak jsme skvělou hrou nepustili soupeře do příležitostí, udrželi jsme výsledek a ještě jsme přidali pojistku,“ oddechl si Zelenka.

Bronz v Tunisku vybojoval Senegal, který porazil Španělsko 5:0. Mexiko prohrálo finále stejně jako na mistrovství světa v roce 2015, kdy v USA podlehlo domácímu výběru 3:5. Český tým skončil tehdy pátý.

Mexiko – Česká republika 0:3 (0:2)

Branky: 17. Polák, 25+1. Mařík, 50. Paděra. Žlutá karta: 50. Paděra (ČR)

Mexiko: Reynoso (Valdovino) – Guetterez, Aurtiga, Curiel, Cerda, Tovar – Moreno, Rodriguez, Resendez, Canez, Contreras – Escoto, Quiroz, Ruiz

Česká republika: Bíro (Bellada) – Režný, Uhlíř, Mařík, Salák, Kounovský – Hakl, Levčík, Paděra, Polák, Koudelka – Rosůlek, Novák, Kavka

Česká reprezentace v malém fotbalu prošla  do semifinále.
Česká reprezentace prošla do semifinále. Maďarsko vyřadil Levčík